Vasárnap időközi választást tartanak Cserdiben, hogy a tragikus körülmények közt elhunyt Bogdán László utódját megtalálják.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ami persze hivatalosan és papíron meg fog történni, valójában azonban egészen biztosan nem, hiszen olyan szintű “kultusz”, ami Bogdán Lászlót övezte, egészen különleges volt még országos viszonylatban és sok éves távlatban is. Ráadásul júliusi villámcsapásszerű és különös, sokak számára nem csak nehezen felfogható, hanem annak módjában nehezen is hihető halála után még inkább a felszínre tört az, hogy mennyire ismert és kedvelt ember és polgármester volt az egész országban a zömében romák lakta kis baranyai falu vezetője.

Mostanra a Nemzeti Választási Iroda oldaláról az is kiderült, hogy Cserdiben a polgármesteri székért ketten mérkőznek meg, Bogdán Gyula és Panek József, mindketten függetlenek. Bogdán Gyula viszont nem csak a névrokona Bogdán Lászlónak, hanem valóban rokona: a testvére. Hogy ezt majd előnyre tudja-e váltani, meglátjuk vasárnap.

Rendkívüli hír: Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

A vasárnapi időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a Cserdit 2006 ősze óta vezető 46 éves Bogdán László tragikus körülmények közt elhunyt, a legvalószínűbb az, ami már a július közepi halálhírekor is szárnyra kelt, hogy önkezével vetett véget az életének.

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

KategóriákMETÁL