A Pécsi Járásbíróság szeptember 15-én egy hónapra elrendelte K. P. letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA bírósági közlemény szerint a gyanúsított férfi az elmúlt szombaton, szeptember 12-én délelőtt Pécsett, a Kertvárosban, egy társasház előtti területen egy fegyverrel (vagy annak látszatát keltő utánzattal) megfenyegette B. R. sértettet és a vele tartózkodó további négy személyt, három nőt és egy férfit

A gyanúsított a fegyvert a sértett férfi, B. R. halántékához szorította, miközben különféle trágár kifejezésekkel tarkítva azt üvöltötte, hogy „megöllek, meghaltok”.

A gyanúsított a fegyver csövével egy alkalommal B. R. sértettet a koponyája bal oldalán halántékon ütötte. Az ütés következtében a sértett fejbőre felszakadt.

A gyanúsított, K. P. erőszakos magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely alkalmas volt arra a bíróság szerint, hogy az azt észlelőkben riadalmat keltsen. B. R. könnyű testi sértés vétsége, R. Sz. pedig – K. P. fenyegetése miatt – zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben.

A bírósá szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a fenti bűncselekményeket az ellene garázdaság vétsége és zaklatás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

KategóriákMETÁL