Korábban olyan sajtóhír is megjelent, hogy minden diákot hazaküldtek, a telejs iskolát kiürítették. Ez nem igaz, ezt már javították is ott, ahol mnegjelent, de hét osztályt valóban hazaküldtek. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Szabad Pécset is szülő értesítette arról, hogy alsós, általános iskolás gyermekéért azonnal el kellett menni, mert az iskola egyik pedagógusa igazoltan koronavírus-fertőzött lett. A járványügyi szakemberek azt javasolták az iskolának, hogy akikkel érintkezett, amikor utoljára az iskolában volt a pedagógus, azokat a diákokat küldjék haza.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a tanár már a múlt héten sem volt iskolában, mert azonnal szólt a felettesének, hogy nem megy iskolába, mert enyhe tüneteket észlelt magán az első iskolai hét végén, így a második héten már nem ment. Ugyanakkor olyan pedagógusról van szó, aki sok osztályt tanít, így most néhány napra hazarendelték a diákokat. A lapunkkal beszélő szülő szerint 18-áig nem fognak menni, de hogy ez azt jelenti-e, hogy holnaptól digitális oktatás lesz, azt nem tudta megmondani.

Lapunk úgy tudja, hogy a tanárnő azonnal intézkledett, hogy tesztelve legyen és kiderüljön, valóban „koronás”-e, de csak az előző 1-2 napban, a mostani hétvégére lett meg az eredménye.

12. 25 A PTE sajtóközleménye

„Szeptember 13-án, vasárnap este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája egyik pedagógusának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje. Ő már a múlt héten nem volt iskolában, szeptember 5. óta táppénzen van. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével azt a hét osztályt, akikkel szeptember 3-án és 4-én még volt órája, hazabocsátotta ma reggel az iskola. Természetesen amíg a szülők nem tudnak értük jönni, felügyeletet biztosít a diákok számára az intézmény. Az osztályok és az érintett tanárral kontaktált további öt pedagógus egy hétre járványügyi megfigyelés alá kerülnek, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendelnek el számukra. 

Az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.”

KategóriákMETÁL