Az elmúlt szűk egy hétben nőni kezdett a 24 óra alatt koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma. Azt megelőzően is több száz újonnan regisztrált fertőzött volt már egy-egy nap alatt, de a halálesetek száma alacsonyabb volt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A magyar bajnokséág első osztályában játszó PVSK-Veoli férfi kosárlabdacsapat hét tagjai is koronavírus-fertőzött lett, amint azt a csapat honlapján megírták. A Szabad Pécs a Pécsmán olvasta a bejelentés szemlézését.

Mint írták, a hét elején derült ki hogy az egyik kosárlabdázó PCR-tesztje pozitív lett, emiatt azán a teljes csapatot tesztelték. Így derült ki újabb hat kosárlabdázóról, hogy ugyan mindannyian tünetmentesek, de koronavírus-fertőzöttek – vagyis nagyjából a csapat játékoskeretének a fele érintett.

A felnőtt sportolók kötelező tesztelését folytatják, a vírusos játékosok pedig hatósági karanténba kerültek. A felkészülési meccseket lemondták, de a bajnokságra való felkészülés nem állt meg.

Mindeközben a ma reggeli hivatalos adatok szerint 19 fővel nőtt Baranyában a fertőzöttek száma, országosan pedig egy újabb „rekord” született, 941 fővel több a covid-os, és elhunyt újabb hat idős, krónikus beteg a COVID-19-fertőzés következtében.

KategóriákMETÁL