A hírt ma reggel jelentették be a Facebookon. A kétnapos szünet pedig már mától indul. Ez most nem COVID-fertőzés miatti bezárás.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsupán az intézmény, azaz a PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (SZESZI) által kommunikáltak alapján nem volt kizárható az sem, hogy valóban egészen más, ténylegesen technikai ok áll a bezárás mögött, de úgy sejtettük, hogy talán itt is az iskolát érintő, igazolt koronavírus-fertőzés/fertőzések miatt dönthettek úgy járványügyi szakemberek javaslatára az Oktatási Hivatalban, hogy egyelőre be kell zárni az intézményt. Ahogyan például Mohácson is történt nemrég a Kisfaludy gimnáziumban. Ott egyébként lapunk információi szerint egyelőre nem találtak más COVID-fertőzöttet azon az egy pedagóguson kívül, akinek az igazolt fertőzése miatt be kellett zárni az intézményt.

Ugyanakkor az iskola által közöltekben technikai okokat jelöltek meg.

„Kedves Szülők! Kedves Tanulóink!Technikai okok miatt rendkívüli szünetet rendelünk el 2020. szeptember 9-10. napokra. A probléma elhárítását követően rögtön tájékoztatást küldünk! Kérünk mindenkit, hogy figyelje honlapunkat a friss információkért!” – ez az üzenet jelent meg ma reggel, nem sokkal nyolc óra után az intézmény hivatalos Facebook-oldalán.

A Szabad Pécs mindenesetre az egyetemnél, és közvetlenül az iskolánál is érdeklődött írásban a bezárás okáról. Időközben nem hivatalos informáciként arról értesültünk, hogy most nem COVID-fertőzés gyanúja miatt zárt be a Pécs Kertvárosában, a Berek utcában található, a PTE ETK alá tartozó egészségügyi középiskola. Nemrég pedig a PTE-től, hivatalos tájékoztatásban is megerősítették azt lapunknak, hogy nem koronavírus-fertőzés vagy annak gyanúja miatt rendelték el a bezárást, hanem technikai ok miatt az iskolát, az épületet érintően, és a két napos szünet alatt a reményeik szerint kezelni tudják a helyzetet és már a héten, pénteken folytatódhat az oktatás az intézményben.

A COVID-fertőzés miatti iskolai bezárásokról amúgy eddig sem kizárólag egy iskola vezetése döntött helyben, hanem a helyi járványügyi intézmény szakemberei és az Oktatási Hivatal. A minap azonban Kásler Miklós, a közoktatást felügyelő és irányító EMMI-t vezető miniszter nyomatékosította is, hogy a bezárásról nem helyben döntenek, amikor több változtatást is bejelentett a közoktatásban a COVID-járvény miatt alaklamazandó szabályokra vonatkozóan. Például azt, hogy “ha az intézményben megjelenik a koronavírus, az megyére, fővárosra kiterjedő vészhelyzetnek minősül, így érintettség esetén az adott intézményben, vagy a település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet”.

KategóriákMETÁL