A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – mondta Orbán Viktor szombaton este az M1 aktuális csatornán adott interjúban. A miniszterelnök közölte: ameddig csak a fertőzésszámok emelkednek meredeken, de a halálozások száma alacsony, addig nem zárják be az iskolákat. A nem is olyan rég a bunga-bunga partik legismertebb arcával, Silvio Berlusconival közös, mosolygós képet készítő Novák Katalin pedig családügyekért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Magyarországnak működnie kell, ezt a miniszterelnök ismét elmondta a szombat esti televíziós interjúban, cskúgy mint a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádió-s beszélgetés során.

Orbán Viktor a nemzeti konzultációról is beszélt, amelynek eredményével elégedett volt, hiszen 1,8 millió ember küldte vissza az íveket. Erre hivatkozva mondta azt, hogy a magyar emberek mind a kormánytól, mind a miniszterelnöktől, sőt az egészségügyi rendszertől is azt várják, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot. El kell kerülni, hogy a koronavírus megbénítsa az országot, beleavatkozzon a jól megszokott mindennapokba.

„A tavaszi helyzethez képest sokkal nyugodtabb és magabiztosabb vagyok, mert pontosan tudjuk, hogy mivel állunk szemben” – fogalmazott Orbán Viktor.

Mindez alatt azt értette, hogy a járvány elleni védekezéshez megvannak az eszközök, illetve tudják, hogy az emberek mit akarnak.

„Nem egyedül állok a gáton, hanem van mellettem egymillió-nyolcszázezer ember”

– a kormányfő itt azokra gondolt megint csak, akik visszaküldték a konzultációs íveket és “kijelölték a védekezés irányát”. 

Orbán Viktor vélhetően azért vállalta a rendkívüli tévéinterjút (persze továbbra is biztonságos környezetben, ahol esetleg a védekezéssel és annak hátterével kapcsolatos keményebb kérdésekre nem kellett készülnie válaszokkal), mert szinte napról napra csúcsot döntött a megbetegedések száma. Ma pedig újabb “rekord” született: több mint 900 ember fertőződött meg 24 óra alatt igazoltan.

És erre utalt is természetesen, a kormányfő közölte: minden napot úgy kezd, hogy megnézi “a számokat”.

„Nem szeretek rossz hír postása lenni, de készüljünk fel arra, hogy ez a szám lesz még magasabb”.

Amire azonban szerinte tényleg oda kell figyelni, az a haláleseteknek a száma, és a nem a megbetegedéseké. És való igaz, szerencsére most e tekintetben sokkal jobb az arány, mint tavasszal.

Amíg a halálozási számok nem emelkednek, addig fel sem merül, hogy az iskolákat be kellene zárni – mondta Orbán Viktor.

Novák Katalinnak miniszteri rangot hozott a második hullám

A családok életszínvonalára figyelni kell, ezért a kormány létrehoz egy családügyekért felelős, családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot – idézi a miniszterelnököt az MTI összefoglalója. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hatásköreit és lehetőségeit növelik meg. Ezt a munkát ugyanis október elsejétől Novák Katalin irányítja tárcqa nélküli miniszterként.

KategóriákMETÁL