Boldog karácsonyt! Orbán Viktor COVID ’19-’21-ről beszélt: „A járványügyi szakemberek szerint a második hullám valamikor december-január magasságában éri el a tetőpontját, egészen addig folyamatosan védekeznünk kell”. A miniszterelnök a szerdai kormányülés után, videós bejelentkezéssel azt is elmondta, hogy a szórakozóhelyeknek este 11-kor be kell zárniuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon remélem, hogy a híres jövendőmondó, Nostradamus veszett el Orbán Viktorban. Hiszen a magyar miniszterelnök azt mondta szerdán délután, hogy az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges kórházi ágyak és lélegeztetőgépek, és minden felszerelés rendelkezésre áll, és ezeknek a működtetéséhez ius a megfelelő számban rendelkezésre állnak az orvosok.

De leginkább azért kezdtem Nostradamusszal a cikket, mert a magyar kormányfő még tovább ment, s azt mondta:

“mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani”.

Nota bene: Nostradamus (Michel de Nostradame) híres orvos volt, sőt pestisdoktor, látomásai csak később lettek, amelyek alapján megírta híres jövendöléseit.

Orbán: Mindenki megnyugodhat

Orbán: Mindenki megnyugodhat – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Attila Babos

Orbán Viktor a szerdai kormányülés után tartott videós tájékoztatóján arról beszélt, milyen járványügyi intézkedésekről határoztak. A továbbiakban is fenntartják az elrendelt beutazási korlátozásokat, kötelező lesz a maszkviselés a mozikban, a színházakban, az egészségügyi intézményekben és az ügyfélfogadási irodákban – ahol pedig eddig is kötelező volt (boltokban, buszokon stb.), ott ezután is viselni kell kötelezően.

Nem maradt el, persze, a szokásos háborús narratíva sem:

“az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, most már fölkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval … egészen addig védekeznünk kell, van egy haditervünk”.

Bejelentette azt is a miniszterelnök, hogy a korábbi ígéretük szerint a COVID-tesztek hatósági árasok lesznek, és annak áráról döntöttek is: 19 500 forint lesz. Ennél több pénzt semmilyen jogcímen nem lehet elkérni egy tesztért, hangsúlyozta a kormányfő. Megvallom azonban, amikor ezt a hírt belengette a miniszterelnök, abszolút naívan ezek szerint, azt hittem, olcsóbb lesz a teszt maximált, hatósági ára. Sőt, Gulyás Gergely is így hihette, nem is olyan rég ugyanis még arról beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy tízezer forint alatt lehet majd a tesztek hatósági ára.

Aminek pedig sokan nem fognak örülni, az az, hogy a szórakozóhelyeknek 23 órákor be kell zárniuk. Szórakozóhelyet említett a miniszterelnök. Azt, hogy ez pontosan milyen üzlettípusokra vonatkozik (de vélhetően az éttermeknek, bároknak is zárva kell majd tartaniuk 23 óra után, ahogyan tavasszal is), s hogy mikortól lép érvényba, még nem tudjuk, pontosat majd a Magyar Közlönyből tudhatunk, de vagy már csütörtöktől, de legkésőbb október elsejétől kell majd erre készülniük a vendéglátósoknak.

KategóriákMETÁL