Villámcsődület volt szerdán este a Pécsi Nemzeti Színház épülete előtt. A színművészetis diákokkal való szolidaritást jelképező flashmobot kizárólag a Faceboook-on, magánüzenetek útján szervezték.

A cikk a hirdetés után folytatódik



És kifejezetten kérték azt ezekben az üzenetekben, hogy ne hozzák az esemény előtt nyilvánosságra – a Szabad Pécs is ezért nem írt előre a tervezett villámcsődületről. Ehhez képest is nagyon sokan voltak, nagyjából 250-300 fő lehetett a Pécsi Nemzeti Színház előtt.

Frissítés 21.10 – Meg kell jegyezni, hogy volt olyan médium, amely a villámcsődületről a nap folyamán, előre beszámolt, ugyanakkor nem kevesekkel beszéltünk a flashmob után és mindenki azt mondta, hogy a Facebook-os üzenetből tudott az eseményről.

A közös éneklés, skandálás („szabad ország, szabad egyetem”, „veletek vagyunk”) és tapsolás – a villámcsődület színházi vastapssal ért véget – mellett az egyik szervező, Herczeg Adrienn színművész felolvasta Schilling Árpádnak, a közösségi médiában és a sajtóban is terjedő vagy idézett levelét.

Fotó: Körtvélyesi László

A Szabad Pécs a lap Facebook-oldalán élőben közvetítette a villámcsődületet.

KategóriákMETÁL