Tíz dolgozóból 7 koronavírusos a pécsi belvárosi óvodában, eddig csak egyvalaki gyógyult meg, többeknek nem csak pozitív koronavírus-tesztje, de tipikus tünetei is vannak, így nem tudják kinyitni az intézményt hétfőn, értesült a Szabad Pécs közvetetten hivatalos forrásból.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Több szülő is arról értesítette a Szabad Pécset csütörtökön délután és kora este, hogy az intézménytől kapott tájékoztatás szerint lehetséges, hogy nem tudják kinyitni az óvodát hétfőn, annak ellenére sem, hogy elviekben az elrendelt karantén október 30-áig szól az intézményre vonatkozóan. Egész egyszerűen azért, mert a dolgozóknak a mintegy 70%-a koronavírusos, többeknek még tüneteik is vannak vagy legalábbis voltak még a mai napon. Azt mondták, az Oktatási Hivatal dönthet az ügyben, vélhetően még ma.

Aztán ez meg is történt, és az történt, amire számítani lehetett: a belvárosi óvodát nem tudják kinyitni hétfőn, de még kedden és szerdán, november 4-én sem az Oktatási Hivatal döntése értelmében, a személyi feltételek hiánya miatt.

A kijelölt helyettesítő óvoda a Budai Nagy Antal utcai óvoda lett.

Azt korábban a pécsi önkormányzat írta meg sajtóközleményben, hogy a Magyar Honvédség fertőtlenítette a pécsi belvárosi óvodát csütörtökön délelőtt. Mint írták, az intézmény dolgozói között 13 igazolt koronavírus fertőzött dolgozó van, három gyermekcsoport került járványügyi megfigyelés alá.

Pécs polgármestere a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnökéhez fordult, aki az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához továbbította a kérést, a Honvédség pedig csütörtökön délelőtt tett ennek eleget. A tagóvodában az Oktatási Hivatal ma hatályos rendelkezése szerint október 30-ig tart a rendkívüli szünet.

Azt is megírták, hogy a Keleti Városrészi Óvoda székhelyintézményében jelenleg 3 dolgozó igazolt koronavírus fertőzött, ez az óvoda működését nem befolyásolja.

Kisebb változás áll be a koronavírus járvány miatt a pécsi Polgármesteri Hivatal Kossuth téri egységében. Az ügyfeleket változatlanul fogadják, ám tájékoztatásuk és az ügyiratok átadás-átvétele egy üvegajtó nyílásán keresztül történik a rendelkezés visszavonásáig.

KategóriákMETÁL