A pécsi önkormányzat polgármesteri hivatalának egyik dolgozója csütörtökön este kapta kézhez pozitív koronavírus tesztjét. A pénzügyi főosztály külső helyszínen is dolgozó kollégája a hét közepén koronavírusos tünetekkel került kórházba, a tesztet ott végezték el rajta, közölte pénteken a pécsi városháza.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A hivatalban jelenleg is folyik a kontaktkutatás, írták. Az érintett munkatárs már az otthonában van, rajta kívül azonban még hét hivatali dolgozó van önkéntes karanténban, és egyikük koronavírusos tüneteket mutat.

Kapcsolódó hír a városházi sajtóközlemény szerint, hogy két pécsi óvoda egy-egy dolgozója is járványügyi megfigyelés alá került október 23-ától október 26-áig egy minősítő eljárás után végzett kontaktkutatás eredményeként. (frissítve: 19.25)

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában pedig az Oktatási Hivatal október 30-áig hosszabbította meg a korábban elrendelt rendkívüli szünetet. A tagóvodából a héten 3 csoport és 13 dolgozó került járványügyi megfigyelés alá, 5 munkatársnak bizonyíthatóan koronavírus-fertőzése van.

KategóriákMETÁL