A Partizán közvetítette az eredmény kihirdetését Cserdiből. Bogdán Gyula a négy fiúgyermeket felnevelő Bogdán-család második legidősebb gyermeke volt a legidősebb László után. Több mint tíz éve ő a falugondnok Cserdiben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA részvétel 70 százalékos volt, Bogdán Gyula 111 szavazatot szerzett, a másik induló, Panek József 74 szavazatot kapott.

Bogdán Gyula 2016-ban – Forrás: Bogdán Gyula Facebook-oldala

Az alábbi, a Magyar Narancsnak készített riportban írtunk arról szombaton, hogy Panek József is bekerül majd a testületbe, ha nem is polgármesterként, mert Bogdán Gyula már képviselő volt, Panek viszont épp lemaradt a bejutásról múlt ősszel. Illetve, hogy akárki is lesz az új polgármester, annak nem csak a Bogdán Lászlót körülvevő kultusszal kell majd megküzdenie, hanem talán egy megörökölt nehéz gazdasági helyzetet is kezelnie kell. Amiről azonban jelenleg biztosan nem is tudjuk még, hogy milyen nehéz is lesz. És nem csak azért, mert hónapok óta áll a falu presztízsberuházása, egy 250 milliós nyertes uniós pályázatnak köszönhető csomagolóüzem és hűtőház kivitelezése, hanem mert állítólag vannak pénzügyi gondok a 425 fős, Szentlőrinc melletti faluban.

Sőt, a rendőrség már két nappal Bogdán László halála után nyomozást indított Cserdi önkormányzatát érintően, hűtlen kezelés gyanúja miatt, és nem kizárt, hogy a holtan, egy belülről bezárt épületben talált Bogdán László búcsúlevele miatt indult el a nyomozás.

Örökség? Csupán két nappal Bogdán László halála után hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozás indult Cserdit érintően

KategóriákMETÁL