A koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje holnaptól megváltozik Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyitják a volt Megyei Kórház telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlegét.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PTE Klinikai Központja tudatta a november 1-jétől élő változásról szóló hírt. Az érthetőség és a pontosság kedvéért annyi kiegészítést teszünk cikkünkhöz, hogy a volt Megyei Kórházban a tavasz óta megszakítás nélkül üzemel a Koronavírus Ellátó Központ (KEK), a változás annyi most, hogy a volt 400 ágyas klinikán működő SBO koronavírus-gyanús betegeket fogadó része került vissza a volt Megyei Kórházba. (13.55)

„2020. november 1. reggel 7.00 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, amely a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

A járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit, akinek koronavírus fertőzésre gyanús tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara van), telefonon keresse fel háziorvosát!

A háziorvosa telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus fertőzésre gyanús esetnek minősül-e. Amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy indokolt a további kivizsgálása, akkor kérjük, a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi osztályát (Szendrey utca) keresse fel a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (régi 400 ágyas) helyett!

Kérjük, a sürgősségi osztályra jutáshoz ne a tömegközlekedést vegye igénybe!

A szájmaszk viselése továbbra is kötelező a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ teljes
területén.

PTE Klinikai Központ”

Maszkban is menő vagy! címmel indult egyetemi kampány

A PTE Táncegyüttese kampányt indított a maszkviselés népszerűsítés érdekében, amely során a táncművészetből ismert mozdulatok és a hétköznapi életünk találkozása maszkviselés mellett rögzül az elkészített fotósorozaton. A cél, hogy kicsit meghökkentve, kicsit rácsodálkoztatva a maszkviselés előnyeire, úgymond könnyedségére hívják fel a figyelmet. A fotók a közösségi csatornákon (Facebook, Instagram) jutnak el az egyetemistákhoz, egyetemi polgárokhoz. A Maszkban is menő vagy! kampány fővédnöke dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Fotó: Portrait Maffia

KategóriákMETÁL