Elkezdte a Misina Ötletbörzére beérkezett pályázatok értékelését a pécsi önkormányzat. A pályázat benyújtásának szeptember 30-ai határidejére 35 terv érkezett be, amelyeket egy nyolcfős zsűri bírál el egy szakmai szempontrendszer alapján.

A cikk a hirdetés után folytatódikKorábban megírtuk, hogy a Misina-tetőn álló étterem tetejére jégpályát terveztek, azonban anyagi okok miatt törölték a megvalósítást, az egy évvel ezelőtt megválasztott új önkormányzat pedig pályázatot írt ki a fejlesztésre.

A pályázat célja, hogy a városlakók saját javaslataikat és ötleteiket megfogalmazva vegyenek részt a Misina-tetőhöz kapcsolódó építészeti és környezetrendezési beruházásokban. A nyerteseket várhatóan október közepéig hirdetik ki, ők 100 000 Ft díjazásban fognak részesülni. Az első öt, legjobbnak ítélt pályázatból három koncepcióterv készül, amelyek megfelelnek a pályázat előírásainak és emellett azokat az ötleteket is tartalmazzák, amelyeket a pályázók fogalmaztak meg. A három koncepciótervből választ majd a lakosság egy nyilvános szavazáson, amelyre valószínűleg az év végén kerül sor, így az engedélyezési és kiviteli tervek készítése 2021 elején kezdődhet meg.

KategóriákMETÁL