90, 84, 70, 69 – ennyi ember hunyt el az elmúlt négy napban koronavírus-fertőzésben Magyarországon, emelkedő sorrendben. Ma tehát újabb szomorú “rekord született”.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi nem csak azt jelenti, hogy az elmúlt négy napban 313 fő veszítette az életét, és nem csak azt, hogy négy napja minden nap eddig nem látott magasságban van a COVID-halálozás, hanem azt is, hogy gyakorlatilag majdnem teljesen pontosan annyian haltak meg az elmúlt három napban hazánkban, mint a tavaszi első hullám első másfél hónapjában, az első magyarországi igazolt, mércius közepi COVID-os haláleset, és április vége közt. Ha pedig ehhez hozzávesszük azt is, hogy az azt megelőző hét napban 360 fő veszítetteéletét, akkor egyrész tudjuk, hogy az elmúlt tíz nap alatt 673 fő hunyt el, ami átlagosan napi 67 embert jelent, másrészt ez azt is jelenti, hogy a hazai járvány kitörésének első fél éve alatt halt meg hozzávetőlegesen annyi ember, mint az elmúlt tíz napban.

A kormányzati tájékoztatási központ adatai szerint 4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma (megj.: vagyis ezemn a héten átlépjük az igazolt fertőzöttek számát tekintve is a 100 ezres határt, ami százból egy állampolgárt jelent a hivatalos adatok szerint, de ennél a valós szám lényegesen magasabbb lehet.)

Az elmúlt 24 óra alatt elhunyt 90, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma átlépte a kétezret, 2063 főre emelkedett, ami a hivatalos adatsorhoz képest 2%-os halálozási mutató, a nem ismert valós fertőzöttséghez képest ennél alacsonyabb.

21 232- fő már meggyógyult (kb. 21%). Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 31 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

Baranyában 2562 fő fertőzöttet regisztráltak eddig, az elmúlt napon 110 új esetet jelentettek.

Megjelentek a részletek: Ma éjjel még sétálhat, de már ne vegyen parkolójegyet

Éjféltől rendkívüli jogrend, az iskolákat nem zárják be, éjszaka viszont kijárási korlátozás lesz

Reggel összeült az operatív törzs

Szerda reggel hat órakor kezdte a munkát az operatív törzs azzal, hogy áttekintette a kórházi kapacitásokat, számba vette a rendelkezésre álló kórházi ágyakat, ápolókat és orvosokat, a beüzemelt és a beüzemelhető lélegeztetőgépeket – közölte a miniszterelnök a Facebookra feltett rövid videóban.

Orbán Viktor elmondta, hogy kedd este összehívta a védelmi bizottságok vezetőit.
“Az utasításokat megkapták, és így tudják majd érvényesíteni a meghozott korlátozó intézkedéseket” – fogalmazott.
Elmondta azt is, szerdán nyolc órakor folytatódik a kormányülés, ahol Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter számol be a gazdaságvédelmi akcióterv helyzetéről.

“Mert miközben védekezünk a vírus ellen, az országnak működnie kell, a gazdaságnak működnie kell, és be akarom tartani azt az ígéretemet, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet fogunk létrehozni” – közölte Orbán Viktor.
Ha összefogunk, és mindenki betartja a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek, és nem lesz szükség újabb intézkedésekre – mondta.

Címkék:
KategóriákMETÁL