A Szabad Pécs heti podcastjának új adásában a Mérték Médiaelemző vezetőjével a fertőzött magyar médiarendszerről beszélgetünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA valóságértelmezés elválaszthatatlan lett a pártpreferenciáktól – Polyák Gáborral beszélgettünk

A Medián és a Mérték hírfogyasztásról szóló kutatását általában a PTE kommunikációs tanszékén, a Mérték Médiafesztivál keretében szokták bemutatni. A konferencia idén elmaradt, a kutatás viszont elkészült, a részleteit pedig egy online eseményen ismerhettük meg. De talán rendjén is van ez így, hiszen pont ez a kutatás egyik legnagyobb felismerése.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

A Medián és a Mérték hírfogyasztásról szóló kutatását általában a PTE kommunikációs tanszékén, a Mérték Médiafesztivál keretében szokták bemutatni. A konferencia idén elmaradt, a kutatás viszont elkészült, a részleteit pedig egy online eseményen ismerhettük meg. De talán rendjén is van ez így, hiszen pont ez a kutatás egyik legnagyobb felismerése. Hírfogyasztás szempontjából a trend egyértelmű: lassan a tévét is megelőzik az internetes hírforrások. Van, akinek ez jó hír, van, akinek rossz, de talán nem is ez az elkerülhetetlennek tűnő váltás a legaggasztóbb. Hanem a valóság értelmezése, amit már úgy tűnik, egyáltalán nem lehet elválasztani a pártpreferenciáktól. Szóval a „Fertőzött médiarendszer. A politikai információ forrásai Magyarországon, 2020” című kutatásról a Mérték vezetőjével, és a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetőjével beszélgettünk.

Linkek:
Támogasd a Szabad Pécset: szabadpecs.hu/tamogatas
Töltsd le a kutatást: https://bit.ly/35KBaNK
Az esemény linkje: https://bit.ly/3fiHSh1

KategóriákPODCAST