Új minisorozatunk első részében Arató Viljával, az Emberség Erejével Alapítvány munkatársával beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikAlapvető nyitottságot szeretnénk az emberekben – Helyben Hatnak 01

ÚJ MINISOROZAT: Olyan civilekkel, civil szervezetek képviselőivel beszélgetünk, akik társadalmi problémákra reagálnak a saját környezetükben. Az első részben Arató Viljával, az Emberség Erejével Alapítvány munkatársával emberi jogi nevelésről, közösségi konfliktusokról és lehetséges megoldásokról beszélgetünk. A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósult meg.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

Az elkövetkező hetekben olyan civilekkel, civil szervezetek képviselőivel beszélgetünk, akik társadalmi problémákra reagálnak a saját környezetükben. Olyanokkal, akik kisebbségekkel, a szegénységgel, a lakhatással, a személyes méltóság tiszteletben tartásával, emberi jogokkal foglalkoznak.

Az Emberség Erejével Alapítvány már másfél évtizede működik Pécsen, de ahogy ezt egy korábbi Nyirati Andrással, a szervezet vezetőjével készült adásunkban is elmondtuk, a figyelem mégiscsak az elmúlt években irányult rájuk. Az egész ügy – amiben a még fideszes vezetésű pécsi önkormányzatot bíróság marasztalta el – leginkább azt mutatja, hogy az alapítvány fő tevékenyéségére most is szükség van.

Persze csak akkor, ha egy igazságosabb, kevésbé kirekesztő társadalomban szeretnénk élni. Ugyanis az Emberség Erejével Alapítványnak leginkább ezek az eredeti célkitűzései. Ezeket pedig többek között emberi jogi neveléssel szeretnék elérni. A fogalom bármennyire is didaktikusan hangzik, valójában igenis gyakorlatorientált foglalkozásokról van szó. Ezekről pedig az alapítvány munkatársával Arató Viljával beszélgettünk. Azt is megkérdeztem, hogy őt hogyan érintik a munkájukból fakadó konfliktusok, és hogyan próbálják ezeket kezelni. De először néhány alapfogalmat szerettem volna tisztázni és a módszereikre kérdeztem rá.

Linkek, infó:
szabadpecs.hu/tamogatas
emberseg.hu
zene: Crowander – Linger

A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósult meg. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, azok tartalmát a Szabad Pécs szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel.

KategóriákPODCAST