Mindezt Mohács új polgármestere jelentette be a Facebookon, miután erről a mai testületi ülésen határoztak a mohácsi képviselők. Mint megtudtuk, a döntést az ellenzéki összefogás képviselői is támogatják, hiszen a második hullám tetőzését december-januárra várják.

A cikk a hirdetés után folytatódikElmarad a 2021-es mohácsi Busójárás – jelentette be a hírt a Facebookon Pávkovics Gábor, Mohács fideszes polgármestere,

Mint írta, a mindenkori szereplőkért, résztvevőkért, s a mohácsi farsangi tradíciók után érdeklődő közönségért érzett felelősségtől áthatva, egyeztetve Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel arra a döntésre jutottam, hogy a 2021 februárjában tervezett, hagyományos Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg.

A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz városkban. Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve, indokolt a döntést a polgárester.

A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne, hangsúlyozta.

Arra kérte ezért az érintetteket, hogy ne szervezzenek Mohácsra a busójárás idejére kirándulásokat, turistautakat.

Mohács város vezetése reméli, hogy a világjárványt belátható időn belül sikerül megfékezni, s a 2022. évi Busójárás megrendezése elől már elhárulnak az akadályok.

KategóriákMETÁL