Péterffy Attila az amerikai elnök helyett a pécsiekkel foglalkozzon! címmel kaptunk sajtóközleményt a Fidesz pécsi frakciójától. Nem elégedettek Péterffy Attila polgármesterrel.

A cikk a hirdetés után folytatódikElég sok cikk született arról a hétvégén, hogy micsoda ámokfutást rendezett a kormányszolgaként viselkedő, ugyanakkor minden magyar adófizető által fenntartott magyar közmédia az amerikai elnökválasztás kapcsán a hétvégén. Miután a fél világ már már tudta, a világ összes jelentős lapja, tévéje és rádiója is beszámolt róla, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt győzelme már nem kétséges, a magyar közszolgálati média ezt a hírt nem, vagy csak nagyon szőrmentén tálalta. Igazából csak vasárnap délelőttől jelentették ki, hogy Joe Biden győzött, a déli hírekben pedig már arról is be tudtak számolni, hogy Orbán Viktor is gratulált az új amerikai elnöknek.

Mindezekről beszámoltunk, ahogyan arról is, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Péterffy Attila, Pécs polgármestere is gratulált a Facebookon az új amerikai elnöknek, habár ez nyilvánvalóan szimbolikus gesztus csak, nem közvetlen gratuláció (szemben pl. Orbánéval). Így tehát fontosabb része a hírnek, mert erről is szó van, hogy milyen egyéb gondolatokat fűzött hozzá bejegyzésében gratulációjához Karácsony, vagy éppen Péterffy. Ők természetesen ünnepelték a demokrata jelölt győzelmét, és Trump bukását (szemben például Fidesz politikusaival és Orbánnal, akik egyértelműen Trumpnak drukkoltak, sőt azt is mondták, hogy Trump fog győzni, nincs “B”-terv), mondván visszatért a Fehér Házba a “normalitás” és azok a dfemokratikus értékek, amelyeket ők is nagyon fontosnak tartanak.

Péterffy Attila ezen szombat kora esti Facebook-os bejegyzésére reagált a Fidesz pécsi városházi frakciója hétfőn délelőtt. A sajtóközleménynek, amelybe egy napokban történt gyilkossági ügyet is belekevertek a lényege röviden: Péterffy jobban tenné, ha a pécsiek ügyeivel foglalkozna, és nem az amerikai elnöknek gratulálna, de mutatjuk is, szó szerint, íme:

Péterffy Attila az amerikai elnök helyett a pécsiekkel foglalkozzon!

Péterffy Attila facebook oldalán látványosan gratulált az Egyesült Államok új elnökének. Mindeközben sajnos hiába vártuk, de a múltheti késeléses gyilkosságról a mai napig nem nyilatkozott a város polgármestere.

Mindenki láthatja, a tengerentúli szavazás Péterffy Attila számára említésre méltóbb, mint az a sajnálatos tény, hogy Pécs keleti városrészén brutálisan megöltek egy embert.

Bízunk benne, hogy a jókívánságokat az elnök is olvassa majd, de fontosabb lenne, hogy a látványpolitizálás helyett Péterffy Attila végre inkább azzal foglalkozna, amire több mint egy éve megválasztották: Péccsel és az itt élő emberek kézzelfogható problémáival.

Fidesz Pécsi Frakció”

KategóriákMETÁL