A módosítás péntektől, azaz holnap estétől lép életbe. A kormány által bevezetett, este nyolc és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom a Tüke Busz Zrt. járatain jelenleg is zajló, okoskamerás utasforgalmi felmérés adatai alapján jelentősen lecsökkentette az ebben az időszakban közlekedő helyi járatú autóbuszok utasforgalmát, olvasható a pécsi önkormányzat csütörtök délelőtti sajtóközleményében.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz este nyolc óra után közlekedő járatok kihasználtsága 10% alatti, a 21 óra után közlekedő járatokon – főleg a peremterületek felé tartó vonalakon – mindössze 1-2 utas utazik.

A mért utasforgalmi adatok alapján a Tüke Busz Zrt. az esti és éjszakai járatainak menetrendjét 2020. november 20-ától, péntektől módosítja. A 20 és 21 óra közötti esti időszakban a megszokottnál ritkábban közlekednek majd a járatok, míg az este 21 és hajnali 4 óra közötti idősávban csökkentett menetrend lép életbe. Hajnali 4 és 5 óra között fokozatosan történik meg a visszaállás a nappali, megszokott menetrendre, írták.

Csak a 973-as

A csökkentett menetrend legfontosabb változása a kertvárosi járatokat érinti: 21 óra után már csak a 973-as jelzésű, éjszakai járatok közlekednek a déli városrészbe. A keleti és nyugati városrész fő buszvonalain a megszokottnál kevesebb járat szállítja az utasokat. A részletes menetrend a www.tukebusz.hu oldalon olvasható.

A városháűza fontosnak tartotta kiemelni, hogy a pécsi helyi járatoknak a lecsökkent esti és hajnali forgalomhoz igazítása nem befolyásolja a nagyobb létszámú, több műszakban dolgozó pécsi munkáltatókhoz történő eljutást. A dolgozók munkába járását, illetve hazautazását továbbra is biztosítja a tömegközlekedési vállalat.

A Tüke Busz Zrt  továbbra is folyamatosan ellenőrzi a járatok utasforgalmát, és amennyiben indokolt, újabb menetrendi változtatásokat hajt végre a menetrendben. A menetrendi változásokról szóló tájékoztatókat a társaság a jövőben is honlapján és a sajtó útján teszi közzé.

KategóriákMETÁL