Ázsiában van hivatalos úton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek koronavírus-tesztje pozitív lett, miután Bangkokba érkezett – erről a Magyar Távirati Irodát Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke tájékoztatta.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzijjártó előzőleg Kambodzsában járt, onnan utazott Thaiföldre, ahol azonban a kitűzött tárgyalások megkezdése helyett egy bangkoki kórházba kellett vonulnia a helyi járványügyi szabályoknak megfelelően.

Szijjártó Péter jelenleg tünetmentes, ezért van lehetőség arra, hogy hazautazzon, meg is kezdték a magyar külügyminiszter hazautaztatására vonatkozó szervezést.

Az MTI-nek adott nyilatkozat szerint Szijjártó Pétert ázsiai útja előtt is tesztelték, ám akkor a teszteje még negatív eredményt hozott. Azt írták, hogy a miniszter a hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

Szijjártó Péter Kambodzsában, a 25 év után újra megnyitott magyar konzulátuson – Fotó forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala
KategóriákMETÁL