Három park és mecseki területek kivételével a mai naptól kötelező a maszkhasználat a pécsi közterületeken, írta szerda délutáni közleményében Péterffy Attila.

A cikk a hirdetés után folytatódikA november 10-én éjszaka megjelent kormányrendelet a 10 ezer lélekszám feletti települések polgármestereire ruházta a döntés jogát a közterületi maszkhasználatot illetően, írta a pécsi polgármester.

„Pécs polgármestereként november 11-étől rendeletben teszem kötelezővé az orrot és szájat is eltakaró maszk használatát Pécs minden közterületén és nyilvános helyén” – hangsúlyozta Péterffy Attilát.

A szabályozás alól kivételt képez Pécs közterületi parkjai közül

a Béke Park

a Szabolcsi Emlékpark és 

a Tüskésréti Szabadidőpark.

Kivételt képeznek továbbá azok a pécsi közterületek, amelyek a Dömörkapui út – Ángyán János út – Bárány út – Erdész út vonalától északra esnek – a könnyebb tájékozódás érdekében ezt térképen is megjelenítettük.

A fent említett három parkban, a fenti útvonaltól északra eső területeken, valamint a szabályozás által nem érintett Mecseki és Malomvölgyi Parkerdőkben, Égervölgyben saját magunk és embertársaink védelmében azt ajánlom a pécsieknek, hogy tartsanak maguknál maszkot, és kezdjék el viselni, ha kellő védőtávolságot nem tudnak másoktól tartani, fogalmaztak.

Fontos, hogy a kötelező maszkviselést előíró rendelet érvényes az olyan nyilvános helyekre is, mint például az áruházak parkolója.

Buszokon, piacokon továbbra is

A kormány korábbi intézkedései nyomán továbbra is kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedésben résztvevő buszokon, a buszmegállókban és boltokban.

A pécsi önkormányzat korábbi rendeletei értelmében továbbra is kötelező a maszk viselése a Vásártéren, a Vásárcsarnokban és a pécsi piacokon.

A nyitvatartási rendnek megfelelően – ha van ilyen – továbbra is látogathatók a pécsi kutyafuttatók, ahol szintén kötelező a maszk viselése.

6 év alatt nem kötelező

A rendelet a kormány döntése értelmében a felnőttekre és a 6. életévüket betöltött gyermekekre vonatkozik. A kormányrendelet értelmében a sporttevékenységet végzők részére nem kötelező a maszk viselése a közterületeken. A közterületeken, parkokban sportoló pécsiektől azt kérem, hogy fokozottan ügyeljenek a kellő távolság megtartására.

„Arra kérek minden pécsit, hogy vigyázzanak magukra és egymásra, felelős magatartással igyekezzünk együtt tenni a koronavírus terjedésének lassításáért”.

Péterry is posztolta

Megjelentek a szabályok arról, hogyan kell élnünk a következő hetekben, hónapokban

KategóriákMETÁL