Nem lehet túl sok olyan ország, ahol egy nagy, nemzetközi vadászati kiállítás felelőse az ország kereszténydemokrata pártjának vezetője. Ahogyan az is különlegesnek tűnik, hogy valahol ugyanazon a napon derül ki, hogy egy nagyrendezvényt mentesítenek a járványügyi szabályok alól, ugyanakkor meghosszabbítják a pandémia miatti veszélyhelyzetet.

A cikk a hirdetés után folytatódikVan azonban olyan hely, ahol ez megtörténhet. Az egyik hír lényege ugyanis ez: a koronavírus-járvány elleni, további hatékony védekezés, illetve a gyors reagálóképesség érdekében a magyar kormány kezdeményezi a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását 2022. január 1-jéig. A világjárvány továbbra is tart ugyanis, ráadásul a delta vírusmutáns könnyebben terjed, s az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést.

A kedden este, a Magyar Közlönyben megjelentek szerint pedig – s íme a második hír: a szeptember 25-én kezdődő budapesti vadászati világkiállítás (melynek felelőse SemjénZsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke!) mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól. Mindehhez kormányrendelet-módosításra volt szükség, ez jelent meg kedden, a miniszterelnök aláírásával a Magyar Közlönyben.

Az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és kapcsolódó rendezvényeinek programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül lesznek látogathatók.

Nagyvadak – Semjén Zsolt és Kovács Zoltán – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

KategóriákMETÁL