Megszavazták a Telex.hu értesülése szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfőn este, hogy feladják a hónapok óta tartó egyetemi blokádot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA volt indexesek által alapított Telex azt írta nem sokkal ezelőtt, kedden 0.00 óra után, hogy három független egyetemi forrás is megerősítette nekik azt, hogyan szavaztak az egyetemfoglalás és a tiltakozás jövőjéről a színműs diákok.

A Telex információi szerint ma, kedden délután 3-kor tarthatnak sajtótájékoztatót erről az SZFE Vas utcai épület előtt kifelé is kommunikálhatják mindezt sajtótájékoztatójukon.

A diákok úgy érzik, hogy az Orbán Viktor által hétfőn délelőtt előre bejelentett, várhatóan szerda 0.00 órától érvényes új, szigorú, járványügyi intézkedések és korlátozások miattt az ő mozgásterük is elfogyott, hiszen a felsőoktatási intézmények online oktatásra állnak át, a kollégiumokat ki kell üríteni, a gyülekezéseket pedig betiltották.

További részletek a Telex cikkében.

Lapunk is folyamatosan foglalkozott az SZFE ügyével, a kapcsolódó pécsi történésekkel is többek közt, de véleménycikket is írtunk. Vendégszerzőnk, Balogh Robert író, újságíró, színikritikus alapvetően az SZFE-ről szóló jegyzetében például még Donald Trump neve is felbukkan, pedig jócskán az USA új elnökének megválasztása előtt született.

13.30 – A tiltakozás folytatódik

Természetesen a hatályba lépő járványügyi szigorítások bennünket is érintenek, ám a sajtóértesülésekkel szemben az ellenállás folytatásának lehetőségeiről bázisdemokratikus fórumunk keretei közt jelenleg is közösen gondolkodunk, mivel követeléseink továbbra sem teljesültek. Köszönjük minden támogatásotokat! – írták a Facebookon az SZFE hallgatói.

KategóriákMETÁL