Lehetnek kivételek: külföldi hallgatóknak és rektori méltányosság alapján magyar hallgatók számára az egyetem korlátozott számban férőhelyet biztosít.

A cikk a hirdetés után folytatódikTegnap írtunk bővebben arról, hogy a pécsi kollégistákat is bizonytalanságban hagyták a hétfői bejelentések. A Magyar Közlönyben csak kedden késő este jelent meg az új szabályozás, így csak ma tudott a Pécsi Tudományegyetem is konkrét lépéseket bejelenteni.

A közlönyben olvasható rendelet szerint: “A felsőoktatási intézmény kollégiumának és diákotthonának hallgatók általi látogatásának a rendjéről a felsőoktatási intézmény rektora dönt.”

A PTE EHÖK oldalára ma délután kikerült egy tájékoztató, mely szerint a tavaszi intézkedésekkel ellentétben, most jogi értelemben csak felfüggesztésről van szó. Ennek gyakorlati következményei is vannak, ugyanis a “járványügyi veszélyhelyzet elmúltával a kollégiumi jogiszony felfüggesztése megszűnik, férőhelyeikre a kollégisták a feloldó intézkedések kiadásakor visszaköltözhetnek”.

A kollégisták többségének 2020. november 15-én 16.00 óráig el kell hagyni az intézményeket, kivéve azokat, akik kérelem vagy különleges jogviszony miatt ez alól mentesülnek. A szobákból nem kell teljesen kiköltözni, az oktatáshoz és a középtávú eltávozáshoz szükséges személyes tárgyakat kell onnan elvinni. Azt is írják, hogy a külföldi hallgatók és rektori méltányosság alapján magyar hallgatók számára az egyetem korlátozott számban férőhelyet biztosít. Valamint, az egészségügyi önkéntesek és az OMSZ munkatársai számára az egyetem továbbra is biztosít férőhelyet.

A további részletek itt olvashatóak.

KategóriákMETÁL