Az úszófenomén amerikai Michael Phelps olimpai rekordját a múltnak átadva, elképesztő fölénnyel lett olimpiai bajnok Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban. Kenderesi Tamás pedig csupán 7 századdal maradt le a dobogóról.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem javította meg egyéni rekordját, azaz nem úszott új világcsúcsot Milák Kristóf a tokiói olimpia 200 méteres pillangóúszás döntőjében, de új olimpiai csúcsot igen, ezzel bálványa (és a legtöbb úszó példaképe), Michael Phelps olimpiai rekordját adta át a múltnak. Milák döbbenetes előnnyel csapott célba, 200 méteren 2,5 másodpercet vert az ezüstérmes úszóra is.

Szenzációsan versenyzett a szám riói bronzérmese, a pécsi Kenderesi Tamás is, aki negyedikként csapott célba, csupán 7 századdal lemaradva a dobogóról, miközben a döntőbe a hetedik legjobb idővel jutott be, a legjobb 16 közé pedig a nyolcadik legjobbal.

Az aranyérmet tehát Milák Kristóf szerezte meg, az új olimpiai rekord 1:51,25. Az ezüstérmes a japán Honda Tomoru (1:53,73), a bronzérmes az olasz Nicola Burdisso (1:54,45) lett, Kenderesi Tamás 1:54,52-vel ért célba és lett negyedikként pontszerző tokióban is.

Milák Kristóf győzelmével Magyarországnak már két aranyérme és egy ezüstérme van, miután Szilágyi Áron az olimpia első napján történelmi aranyérmet szerzett, elsőként három egyéni olimpia bajnoki címig jutva kardvívásban, a második napon pedig a párbajtöröző Siklósi Gergely szerzett ezüstérmet. Magyarország ezzel jelenleg a 10. az olimpiai éremtáblázaton.

KategóriákMETÁL