Péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi épület első emeletén. A főleg férfiakból álló csoportot a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg, írja a La Dernière Heure beszámolójára hivatkozva a 444.hu. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítés 17.55 – A belga ügyészség szerint Szájernél volt a drog

A 24.hu megkereste a belga ügyészséget, akik azt írták nekik, hogy Szájer József az ereszcsatornán keresztül, vérző kézzel menekült, és drogot találtak nála.

Frissítés 16.30 – Szájer József beismerte, hogy ott volt a házibulin

Szájer József a saját internetes oldalán adott ki egy közleményt kedden délután, amelyben elismerte, hogy ott volt az említett “bulin”. Elnézést kért a családjától és a választóktól is, de azt is mondta, kábítószert nem fogyasztott.

“A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam”

Szájer József – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Találtak a házibuliban kábítószert is, erről azonban Szájer József azt írta, hogy az nem az ővé és nem is volt róla tudomása.

„A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

30 éves kitartó és elkötelezett munka

„Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

Korábban írtuk

A 444 egy másik újságot, a legnépszerűbb belga lapot is szemléz, mivel a HLN cikkében egy fideszes képviselőt emlegetnek, aki meglepetésszerűen már le is mondott a mandátumáról. A 444 megjegyzi, hogy a belga lap Szájer Józsefre utalhat, a Fidesz-KDNP EP-képvviselőjére, aki vasárnap teljesen váratlanul lemondott a mandátumáról december 31-i határidővel. Amit Szájer azzal magyarázott, hogy már rágóta érlelődött benne a döntés.

Az egészen biztos, hogy a vasárnapi hír elolvasása óta, egészen mostanáig sokan, vagy akár a legtöbben is a magyar-lengyel vétóval hozták gondolatban összefüggésbe a váratlan lemondást, mondván, talán ez már túl sok volt a Fidesz legbefolyásosabb brüsszeli politikusának is.

Címkék:
KategóriákMETÁL