A Pécs, Szeged, vagy éppen Hódmezővásárhely önkormányzata mellett többek közt a Karácsony Gergely által vezetett Főpolgármesteri Hivatalt is tömörítő Szabad Városok Szövetsége felhívása volt, hogy az orbánista kormány által eldöntött, de az önkormányzatokat érintő iparűzési adóra vonatkozó döntés miatt tiltakozásul december 23-án este lekapcsolják a karácsonyi díszkivilágítást. Pécsett már ma is lekapcsolták a világítást este hétkor. És így lesz holnap is, nemcsak 23-án.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindezt közleményben tudatták:

Pécsett minden este kialszik a karácsonyi díszkivilágítás

Pécs is csatlakozik azokhoz a Szabad Városokhoz, amelyek tiltakoznak a miniszterelnök lépése ellen, amely megfelezve az iparűzési adó mértékét ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

Ennek értelmében Pécsett december 23-án 19 órától egész estére elsötétedik a Széchenyi tér ünnepi díszkivilágítása és a mindenki karácsonyfája, ahogy a Szabad Városok Szövetségének minden településén.

Szeretnénk felhívni a pécsiek figyelmét arra, hogy a vállalkozások megsegítésének álcájába csomagolt döntés azt a forrást vonja el Pécstől, amelyből a város közösségi közlekedést, közvilágítást, kulturális és sporttevékenységeket, útjavításokat és egyéb közösségi célokat finanszíroz. 

Pécsett ezért nem csak december 23-án alszanak ki az ünnepi fények, de december 21-e, hétfőtől a rendelkezés visszavonásáig minden este 19 és 20 óra között elsötétedik a Széchenyi téren a díszkivilágítás és a mindenki karácsonyfája.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

KategóriákMETÁL