Bánki Erik vagy egyik rokona is a PTE-t működtető kuratóriumának tagja lehet pécsi városi pletykák szerint, írta Facebook-oldalán Nemes Balázs momentumos politikus. A PTE Szenátusa ma délután kettőtől szavaz a modellváltásról, arról, elkezdik-e a tárgyalásokat a közvetlen államiról az alapítványi működésre való áttérésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikNemes Balázs úgy hallotta, hogy modellváltás esetén a jövőben Bánki Erik, vagy egyik, esetleg több rokona is a PTE-t működtető alapítvány kuratóriumának tagja lehet. A Szabad Pécs Bánki Erik ilyen szerepeltetéséről nem hallott, de legalább olyan meglepetés lenne, minmt annó a Parlament gazdasági bizottságának vezetésére való felkérés, egyik rokonának esetleges szerepvállalásáról hallotunk, de ott több más és legalább olyan fontos szállal az egyetemhez való kötődésről is. A Szabad Pécs hallotta viszont más, szintén jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő nevét mint a kuratórium egyik tagja vagy elnöke, amelyre Bódis József volt rektor, jelenlegi államtitkár neve is felmerült.

Nemes Balázs Facebook-posztja, szó szerint:

„Ma ülésezik a PTE Szenátusa. A városban terjedő információk alapján az alapítványi kuratóriumba kerülhetne Bánki Erik (és/vagy rokonai), akiről a leghíresebb kép az, amikor a ‘Keresztapa’ c. film egyik (maffiózó) szereplőjét ábrázoló pólóban röhögcsél a Parlamentben. Tőle származik az “elvesztette közpénz jellegét” kifejezés és a letelepedési kötvények legalizálása, mert ő a Parlament gazdasági bizottságának elnöke.Hasonló információk terjednek arról, hogy Hoppál Péter is bekerülhetne a kuratóriumba.Tekintve, hogy egy korábbi, ‘19 őszén megbukott fideszes alpolgármester lett az egyetem kancellárja, a fentiek legalábbis elképzelhetők.Ehhez a folyamathoz asszisztál az EHÖK, akik az elmúlt hetekben sajnos nem segítették a tisztánlátást.Egy 650 éves egyetem és a város jövője forog kockán. Ez nem válhat politikai komisszárok martalékává!”

KategóriákMETÁL