Vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még tavaly nyáron, két alkalommal is felfegyverkezve rabolt ki egy pécsi és egy siklósi kisboltot, de mint megírtuk, tíz éve már bekerült egy bűncselekmény miatt a hírekbe: bombával fenyegetőzve rabolt egy pécsi postán.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A férfi 2020 júliusában elhatározta, hogy egy siklósi kisboltot kirabol, emiatt az esti órákban többször is megjelent a bolt közelében és figyelte annak forgalmát. Miután a férfi előzetes terepszemlét végzett, a következő napon a délelőtti órákban megjelent a bolt előtt, azonban a nagy vásárlói forgalom miatt távozott, írta hétfői közleményében a Baranya Megyei Főügyészség.

A férfit harkányiként említik, de mint nem sokkal az eset után megírtuk, valójában sellyei, csak éppen a letartóztatása előtti utolsó ismert ideiglenes lakcíme, ahol nem sok időt töltött, volt harkányi.

Sőt, azt is megírtuk akkor, hogy a végül egymás után két bolti rablást is elkövető férfinek volt már dolga a hatóságokkal, tízenöt éve bombával fenyegetőzve rabolt egy pécsi postán, ami miatt rács mögé is került. A csomagban azonban, amit a posta bejárata elé helyezett, (szerencsére) nem bomba, hanem csupán egy SOKOL rádió volt. A férfit azonnal elfogták, amint kilépett zsákmányával a postáról.

A vádlott tehát a terve szerinti első alkalommal nem is rabolta ki a kiszemelt siklósi kisboltot, de még aznap este a szálláshelyéről ellopott egy kerékpárt, majd azzal tért vissza a bolthoz, és akkor már akcióba is lépett.

Az elkövető maszkban, napszemüvegben és kapucnis pulóverben bement a boltba, majd a nála lévő bozótvágó késsel az eladót megfenyegette és követelte a bevétel átadását. Az eladó a fenyegetés hatására a férfinak 180 ezer forint bevételt adott át. Menekülés közben azonban a vádlott a bozótvágó kést eldobta, s ugyanakkor ezzel egyidőben a készpénzből is sikat, több, mint 160 ezer forintot is elhagyott – erről annak idején szintén írtunk.

Mivel a bűncselekménnyel szerzett pénz jelentős részét az elkövető elveszítette, ezért elhatározta, hogy ismételten kirabol egy kisboltot. Két nappal később a kerékpárral Pécsre biciklizett, majd itt a belvárosban egy vegyesboltot rabolt ki, melynek során egy gépkarabélyhoz tartozó szuronnyal fenyegette meg a boltban dolgozó személyt.
A pécsi boltból, egy ázsiai csemegeüzletből a vádlott 10.000,-Ft-ot tudott megszerezni.

A rablások mellett az ügyészség a férfit többrendbeli csalással is vádolja, ugyanis 2019. és 2020. évben festési munkálatokat vállalt Siklós körzetében, mely munkákért 60 – 200.000,-Ft-ot vett át alkalmanként. A férfi azonban a munkákat egyáltalán nem végezte el, azokat el semkezdte.

A Siklósi Járási Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valaminttöbbrendbeli csalás vétségével vádolja, mely bűncselekmény közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztés.

KategóriákMETÁL