Megint romboltak az MKKP passzivistái Pécsett, és most sem bírták ki színezés nélkül. A passzivistáskodás odáig fajult, hogy egy lelkes pécsi padromboló munkáját tönkretéve az újszerű helyett hagyományosabb, azaz kifejezetten unalmas padot készítettek, némi színnel feldobva azt. 

A cikk a hirdetés után folytatódikElrontott két padot a Hargita és a Garay utca közt egy kis, parkszerű zöld területen a Kétfarkú Kutya Párt több pécsi passzivistája vasárnap. Most már le lehet ülni mindkét padra, mert éppen az ülőfelületet biztosították azzal, hogy beszínezett faléceket szereltek a kőalapokra.

Mondhatják, hogy ez miért is lenne baj, hiszen most majd végre le lehet ülni az egykori padokra újra, de ezzel a passzivisták egy lelkes pécsi padromboló munkáját tették tönkre.

Az egyelőre ismeretlen kilétű padromboló ugyanis előbb vastag ragasztóréteget vitt fel a köztéri padra, majd több hónapig nem történt semmi, aztán azonban el is bontotta a léceket – vélelmezhető, hogy ugyanaz volt az elkövető.

A kutyák azonban ezt nem bírták tétlenül nézni, és bár nem az ő feladatuk, hogy ilyenekre odafigyeljenek, szeretnek önkényeskedni, úgyhogy vettek pár falécet, lemérték, méretre vágták, majd lefestették őket, és rá is szerelték a pad alapját képező kőtartókra.

Szeintük ugyanis él egy régi, szíriuszi közmondás ami szerint az, aki egyszer négyszín-festett utcabútort használ, többé már soha nem lesz képes kárt okozni másnak.

Címkék:
KategóriákPOP