A modellváltásról tárgyalt az egyetem vezetőivel szerdán Pécsett Stumpf István, mint azt a Szabad Pécs megírta tegnap. A volt fideszes politikust és volt alkotmánybírót Orbán Viktor kérte fel arra, hogy az egyetemi átalakításról egyeztessen az érintett universitasok vezetőivel. Stumpf pécsi látogatásakor politikusokkal is tárgyalt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Miseta Attila pécsi rektorral tárgyalt a modellváltásról szerdán Stumpf István – vélhetően még más egyetemi vezetők, például Decsi István kancellár is részt vehetett az egyeztetésen, de hivatalos információt egyelőre nem kaptunk erről.

Mint megírtuk, Stumpf látogatására időzítve a freePécs Facebook-csoport tagjai, pécsi egyetemi hallgatók, az SZFE-ről is ismerős kordonszalagot húztak a PTE rektori hivatalának főbejárata elé. Azt mondták, mindenképpen tiltakozni szerettek volna az egyetemi modellváltás és annak módja ellen.

Amint azonban kiderült, Stumpf nem csupán az egyetem, hanem a megye és a város vezetőivel is tárgyalt. Utóbbit ma reggeli érdeklődésünkre megerősítette lapunknak Péterffy Attila, Pécs független polgármestere. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat fideszes vezetője pedig tegnap késő este a politikusi közösségi oldalán is beszámolt az egyeztetésről.

A megyei önkormányzat vezetője, Pécs korábbi alpolgármestere, Őri László azt írta, hogy Baranyában kiemelten fontos, hogy lendületet adjunk a helyi gazdaságnak, ehhez pedig innovatív ötletekre, inspiráló szellemi közösségre, fejlesztésekre, és mindenek előtt egy széles körű összefogásra van szükség. Ebben számítunk a kormány és az egyetem együttműködésére.

„Polgári közösségünk emblematikus alakja, Stumpf István kormánybiztos úr járt nálam. Hajrá Baranya!” – írta.

KategóriákMETÁL