A szekszárdi önkormányzat ingyenesen terjesztett Szekszárdi Vasárnap című nyomtatott hetilapjának megbízott főszerkesztője lett a közelmúltban Babos Attila, a Szabad Pécs egyik alapítója és felelős szerkesztője. Babos Attilával volt kollégánk, Nimmerfroh Ferenc, a Pécsma főszerkesztője készített a hír kapcsán interjút.

A cikk a hirdetés után folytatódikBabos Attila elmondta, hogy közvetlen felkérést kapott a munkára január második hetében, mert a Szekszárdi Vasárnap korábbi főszerkesztője december végén felmondott. A MÚOSZ hírlevelében szerepelt a felhívás, de senki sem jelentkezett az állásra. A személyes megkeresések sem vezettek eredményre, sem szekszárdi, sem több más pécsi újságíró sem vállalta. Babos Attilára ezt követően gondoltak csak, de addigra már kevesebb mint 24 óra volt a döntésre.

Az egyik legfontosabb abban, hogy igent mondtam, az az volt, hogy feldühítettek ezek a viszonyok. Persze, ez nem ismeretlen előttem, ebben élek, de tömören mégiscsak arról van szó, hogy ma újságírók, vidéken nem mernek elvállalni egy ilyen felkérést, csak azért, mert a központi hatalom helyi emberei akkor is kígyót-békát kiáltanak rá és a munkájára, ha amúgy a személy feddhetetlen, a legjobb szándék vezérli, és ha csak a munkája alapján ítélnék meg, akkor nem tudnának belekötni. Ez az a helyzet, ami miatt annak idején a Szabad Pécset is elindítottuk, mert erre nem az a jó válasz, hogy mindenki nemet mond, egy közéleti-politikai újságíró pedig arról is megismerhető, hogy nem fél a hatalomtól” – olvasható a Pécsma-cikkben.

Arról, hogy milyen feltételek mellett, hogyan vállalta el a megíbzást a Szabad Pécs főszerkesztője, és hogy milyen lapot szeretne Szekszárdon, részletesen a Pécsma interjújában olvashatnak.

KategóriákMETÁL