A nemzetközi civil szervezet Pécsen és Szegeden nyitott irodát, terveikről a regionális koordinátorukkal beszélgettünk a Szabad Péntek új adásában.

A nemzetközi civil szervezet Pécsen és Szegeden nyitott irodát, terveikről a regionális koordinátorukkal beszélgettünk a Szabad Péntek új adásában.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az aktivizmust nem szabad ösztönösen a politikával összekötni – Nagy Eszterrel az Amnesty International pécsi irodavezetőjével beszélgettünk

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. Az Amnesty International Magyarország pécsi irodát nyitott. Az első kampányuk Egy Lépéssel Közelebb címen indult, ami a férfiak és nők bére közötti különbségről szól. A KSH 2019-es adatai szerint a férfiak havi bruttó átlagkeresete 20 százalékkal haladta meg a nőkét.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

Az Amnesty International Magyarország pécsi irodát nyitott. Az első kampányuk Egy Lépéssel Közelebb címen indult, ami a férfiak és nők bére közötti különbségről szól. A KSH 2019-es adatai szerint a férfiak havi bruttó átlagkeresete 20 százalékkal haladta meg a nőkét. Ezzel kapcsolatban átláthatóságot kér az Amnesty intézményektől, cégektől, illetve konkrét lépéseket, hogy ne csak 2102-re érjék utol a női fizetések a férfi fizetéseket. Ugyanis a tendencia ezt vetíti előre. Szóval erről, és az Amnesty International Magyarország pécsi terveiről Nagy Eszterrel, a régió irodavezetőjével beszélgettünk.

Ez az adás a Helyben Hatnak extra kiadása. A sorozatban pécsi civil szervezeteket mutattunk be, amik emberi jogi kérdésekkel, jogállamisági ügyekkel, szegénységgel foglalkoznak. A Helyben hatnak támogatója a Független Médiaközpont volt. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, azok tartalmát a Szabad Pécs szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel. 

Linkek:
tamogatas.szabadpecs.hu
amnesty.hu

KategóriákPODCAST