Szereti a rövidfilmeket? És azokat, amelyek elgondolkoztatnak, fontos társadalmi kérdésekről szólnak? Akkor a Positively Different Rövidfilm Fesztiválra “váltson jegyet”. Otthon, a neten, ingyen nézheti még két napig az olyan, a jelenünk és jövőnk, kilátásaink és nehézségeink szempontjából fontos kérdésekre koncentráló alkotásokat, mint a nem, a szexualitás, a rassz, az osztály, az etnikum, a vallás, a test.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Positively Different Rövidfilm Fesztivál ugyanis ezek együttállására összpontosít, és olyan szereplők, egyének és közösségek történetét követi nyomon, akik elnyomást tapasztalnak identitásuk miatt – olvasható az Emberség Erejével Alapítvány honlapján.

A fesztivál célja mások életútjának megvilágítása – gyakran a realizmus és a humor, máskor az absztrakció és a kísérletezés révén –, hogy ezáltal teret adjon az együttalkotásnak, a hálózatépítésnek és a kollektív követelések alakításának.

A Positively Different egyik felvállalt célja az, hogy elősegítse a kereszteződő identitásokat, és felhívja a figyelmet az egyének és csoportok által tapasztalt diszkrimináció és elnyomás kérdéseire.

A filmfesztivál a pécsi Emberség Erejével Alapítvány Through the Lens of The Other című, 12 ország szervezeteinek együttműködésében zajló nemzetközi Erasmus+ projektjének keretében kerül megrendezésre, és a járványhelyzet kevés kellemes velejáróinak egyike, hogy az idei online térbe tolódása révén március 28-ig akár otthonról is megtekinthetjük a világ minden részéről érkezett filmeket.

A filmeket ingyenesen a fesztivál oldalán lehet megtekinteni. A friss információk az esemény Facebook oldalán is nyomon követhető.

KategóriákJAZZ