A hírt pénteken délelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Budapesten.

A cikk a hirdetés után folytatódikElőzetesen a Szabad Pécs írt az érkező japán nagycégről.

Szijjártó Péter a beszédében elémondta, hogy összefogás volt az emberek, a vállalatok és a kormány közt. Azt kellett eldönteniük, hogy munka- vagy segélyalapú társadalom jöjjön-e létre, ők az előbbire szavaztak.

Most a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért elképesztő verseny indult, Magyarország ezt a kínálati hiányt ki tudta tölteni, fogalmazott.

Tavaly óriási beruházási rekordot döntöttek, beérett a keleti nyitás politikája, a keleti tőke nagyon jelentős szeletet képvisel a hazai befektetésekben.

2019-ben Koreából, 2020-ban Kínából érkezett a legnagyobb mérvű befektetés, most pedig egy japán nagyberuházást jelenthet be, mondta Szijjártó Péter.

Az immáron mintegy 100 éves, világszerte hatezer főt foglalkoztató Seiren Csoport nyit gyárat Pécsett, egyben első európai gyárát építi meg.

A 15,2 milliárdos beruházással 170 új munkahely jön létre, amit a magyar kormány 4,6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással segít.

A leendő pécsi gyárban szintetikus bőrből készült, környezetkímélő autóülés huzatokat fognak készíteni, amelyek a hagyományos üléshuzatokhoz képest négyszer  nagyobb kopásállosággal rendelkeznek, miközben fele olyan könnyűek.

A Pécsett felépítendő új gyár 26 ezer négyzetméteres lesz, 4 millió méternyi kárpitot fognak évente készíteni.

A Siren Csoport az elektro mobilitásban fontos és jelentős szerepet betöltő óriáscég, amely a pécsi gyárával tovább növelheti az európai autóipar kiszolgálását, abban kulcsszerepet játszhat majd, és további nagy aurtóipari gyártókat is el fognak így érni.

KategóriákMETÁL