A folyamatos oltás ellenére megdöbbentő eredményt mutatott a tömeges tesztelés Pécsváradon, írja az ATV.hu a saját híradójának anyagára hivatkozva.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Jelen pillanatban lezárult ez a tesztelési sorozatunk, amelynek végeredménye – ugye korábban jeleztem, hogy egy korábbi szakaszban, egy olyan száz tesztelésig kétharmados pozitivitás volt. Most lezáródott közel kétszáz és átlagosan ötven százalék, tehát minden második ember pozitív lett” – nyilatkozta az ATV Híradónak Zádori János polgármester.

„Azon emberek is megkapták ezt a vírus, akik túl vannak már az oltáson, mind a kettőn. Illetve az is, aki decemberben bent volt, meggyógyult, és most újfent fertőzött lett”– közölte Zádori. A polgármester azt is elmondta, hogy a beoltott, mégis megfertőződött emberek közül senkinek nem voltak tünetei, csak a teszt mutatta ki, hogy hordozzák a vírust.

Szombaton derült ki, hogy a bölcsőde egyik munkatársa is megfertőződött. A dolgozók délután mentek volna oltásra, ezt megelőzően derült ki, hogy egyikük pozitív. „Ezután a bölcsődei dolgozók felmentek, ugyanúgy leteszteltettük magunkat és további két pozitív teszt született ennek eredményeképp”– mondta Voglné Horváth Zsuzsanna bölcsődevezető. Ezután nem volt kérdés az sem, hogy a bölcsődét be kell zárni.

„Igazából, most két csoportban voltunk. Mivel mind a két csoport érintett, így mind a két csoport karanténba került, illetve azok a dolgozók, akik aznap, illetve előtte való két nappal találkoztak az érintettekkel”– folytatta a bölcsődevezető.

KategóriákMETÁL