Megyei kampányát Mohácson és Komlón indította a Momentum, de azokon a településeken, ahol nem muszáj ott nem kell megjelennie a pártpolitikának.

A cikk a hirdetés után folytatódikA szombat kora délutáni sajtótájékoztatót Nemes Balázs a párt szóvivője azzal kezdte, hogy reggel elsőként vették át a jelölőíveket és Mohácson, Komlón már gyűjtik is az aláírásokat.

Péderi Tamás, a Momentum pécsi és Baranya megyei elnöke elmondta, hogy ahol letett ott ellenzéki szövetségben indult a párt a Fidesz leváltása érdekében. A nem megyei jogú városokban élők nem csak polgármesterre és egyéni képviselőkre adják le voksukat a saját településeiken, de egy harmadik lapon a megyei párlistákra is szavazhatnak. Mivel ez egy arányos rendszer, mint a EU választásoknál, így ezen külön indultak az ellenzéki pártok.

A Momentum megyei listáján sorban: Péderi Tamás, Hidegkúti Szabolcs, Wéber Viktor, Jovánovics Mihály, Nemes Balázs, Nemeskéry Katalin.

A Szabad Pécs kérdésére Péderi Tamás elmondta, hogy a megyei városokban és kisebb településeken is több helyen indul a Momentum által támogatott közös jelölt, illetve szövetség. A Komlón Összeköt nagyon korán kialakult, Mohácson hárompárti (DK-Jobbik-Momentum) összefogás lesz. Utóbbit a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltekkel és aktivistákkal is támogatja. Siklóson is ellenzéki szövetség lesz, a jövő héten veszik fel a jelölíveket a pártok. A szigetvári, szentlőrinci együttműködést is korábban bemutatták már. Sásdon, Harkányban külsős támogatóként vesznek részt a pártok, ugyanis hiteles független jelöltek lesznek. Péderi azt is elmondta, hogy azokon a településeken, ahol nem muszáj ott, nem kell megjelennie a pártpolitikának. “Ahova nem hívtak, nem kerestek bennünket, ott nem szerettünk volna beavatkozni” – mondta Momentum megyei listájának vezetője.

A Szabad Pécs kérdésére, azt is elmondta a politikus, ha bekerülnek a megyei közgyűlésbe, akkor a helyi gazdaság és a régió fejlesztése lesz a középpontban. Ugyanis azt látják, hogy az európai uniós források nincsenek jól felhasználva. Jobb infrastrukturális beruházások kellenek és a 21. század kihívásaira kell jó válaszokat adni. “A megye alapvetően mezőgazdasági régió, azonban egyre rosszabbak a mutatói, mert rossz technológiák vannak, használatban kevés a fejlesztés” – mondta Péderi.

KategóriákMETÁL