Aminek a felújítása még teljesen be sem fejeződött. Az átalakításra és felújításra még Páva Zsolték nyertek pénzt, az 1,2 milliárdos projektet azonban nem csak egyszerűen továbbvitték Péterffyék, hanem egy kicsit módosítottak is rajta, a városvezetés szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült már az átadás előtt az irodákat kiadniuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindemellett egy olyan cég van a nagy beköltözők közt, amelyik még nem működtetett irodákat Pécsett, a Ernst & Young, amelynek az érkezéséről, és annak (remélt) jelentőségéről lapunk is beszámolt nemrég. A másik két szereplőnek már volt helye Pécsett, az ALDI-ról és a Viessmann-ról van szó, ők viszont ezzel a döntéssel a bővítés mellett tették le a voksukat.

A teljes városházi közleményt az alábbiakban olvashatják:

Óriási az érdeklődés: meg sem nyitott, de már megtelt az IH

Végéhez közeledik a volt Ifjúsági Ház 1,2 milliárdos felújítása. Bár a koronavírus-járvány átírta az eredeti terveket, a projekt közben végrehajtott újratervezés teljes sikerrel járt. Az irodaház iránt akkora volt az érdeklődés, hogy az ingatlanban kialakítandó helyiségek máris elkeltek. A modern környezet és a központi fekvésű épület újabb munkahelyeket hozhat létre. Mutatjuk, milyen cégek költöznek a frekventált helyen lévő szolgáltatóházba.
 
A tervek szerint nyár közepén nyílik meg az egykori Ifjúsági Házból kialakított szolgáltatóközpont. Bár eredetileg az épület kétharmadát egyetlen bérlő vette volna ki, a cég a koronavírus-járvány miatt visszalépett, ezért alapjaitól kellett újragondolni a projektet. Az áttervezett fejlesztéssel, a minőségi irodák kiépítésével elsősorban az egyetemet végzett fiatalok Pécsett tartását célozta meg a város önkormányzata.

Az irodaház üzemeltetése és a helyiségek bérbe adása a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. feladata. Az utóbbi munkát már el is végezte az önkormányzat cége, az irodák ugyanis már most, hetekkel a nyitás előtt elkeltek. A gyorsan kiadott irodák igazolják az újratervezés sikerét, a fejlesztéssel az önkormányzat ki tudta szolgálni a meglévő, piaci igényeket. A bérlők között nagy múltú, patinás, ismert társaságokat találunk. Arról, hogy miért választották Pécset, és azon belül az IH irodáit székhelyül, az ő rövid közleményeiket közöljük:

Pécsen az Ifjúsági Ház biztosítja a lehető legkorszerűbb környezetet számunkra, amelyben az irodánk kialakítása budapesti székhelyünkkel lesz azonos. A következő hónapokban nagy számban növeljük pécsi munkatársaink létszámát, akiknek kivételes karrierlehetőséget biztosítunk gazdasági és pénzügyi területen. Ennek egyik alapja, hogy inspiráló körülmények között és az elérhető legmodernebb munkahelyi technológiákkal dolgozunk” – írta közleményében az Ernst & Young.
 
A 2018-ban alakult ALDI International IT Services Kft. az ALDI Dél vállalatcsoport európai üzlethálózatnak nyújt első sorban informatikai támogatást, illetve egyéb üzleti adminisztratív tevékenységet, például vevőszolgálati feladatokat. A cég Budapesten és Pécsett működtet szolgáltató központokat. Az ALDI International IT Services Kft. folyamatosan bővítette létszámát és már 2019-ben egy nagyobb épületbe költözött. A szolgáltató központ immár 110-nél is több munkavállalónak biztosít átlag feletti fizetést és hosszú távú karrierlehetőséget. A vállalat Magyarországon további létszámbővítést tervez, ami a pécsi szolgáltató központot is érinti, ezért újabb irodára van szüksége a cégnek. Az ALDI bízik abban, hogy a pécsi Ifjúsági Ház optimális megoldást biztosít majd a cég jövőbeni munkavállalói számára” – mondta el az ALDI.

Vállalatunk a németországi anyavállalat harmadik magyarországi telephelyeként – a törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett – 2017 októbere óta működik Pécsen. Elsősorban a kiválóan képzett és motivált munkaerő miatt 4 évvel ezelőtt 6 alternatív helyszín közül döntött a Viessmann a dinamikusan fejlődő egyetemi város, Pécs mellett. A pécsi szolgáltató központ jelenleg 55 fő munkavállalót alkalmazva 8 területen látja el feladatait. Vállalatunk a hosszú távú célok megvalósítása érdekében egy modernebb, központibb ingatlant választott, amikor az egykori Ifjúsági Házból átalakított irodaház mellett döntöttünk. 2021 év végére várhatóan mintegy 65 fő részére szeretnénk versenyképes munkahelyeket létesíteni, ezáltal mind szélesebb körben ismertté tenni vállalati kultúránkat, célkitűzésünket: “We create living spaces for generations to come!” – “Életteret alkotunk a jövő nemzedékének!” – így a Viessmann.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL