Ugyanis pont a mai napon elérkezett végre az idő, hogy a pécsi gigahiány miatt (miután kiderült az ügy és jókora botrány is kerekedett belőle) Páva Zsolt polgármester által sebtében összehívott vizsgálóbizottság eredményét megismerjük. A bizottság vezetésével Hoppál Péter akkori kulturális államtitkárt bízta meg a polgármester. Ő mondja el a verdiktet.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs ?az önkormányzat gazdálkodásában jelentkező költségvetési hiány okainak vizsgálatára alakuló tényfeltáró bizottság munkájának következtetéseiről? a nyári szünet előtti utolsó pécsi közgyűlésen, napirend előtti felszólalásban (délelőtt kilenckor) Hoppál Péter országgyűlési országgyűlési képviselő számol be a pécsi városatyáknak. Kíváncsian várjuk, mire jutottak, mire fogják majd a hatlamas költségvetési hiányt. Nagyon csodálkoznánk, ha nem kellene szégyellniük magukat a szocialistáknak emiatt, vagy akár Soros Györgynek. Arra kevesebb esélyt látunk, hogy valami ilyesmi hangozna el, hogy “a mi hibánk volt, felelőtlenül gazdálkodtunk, gyávák voltunk, nem mertünk odacsapni a kormány asztalára, szégyelljük magunkat, és levontuk a megfelelő tanulságot”. Ha ez lesz, vagy valami hasonló, megkövetjük magunkat, ígérjük nyájas olvasóinknak.

Éppen akkor teszi ezt, amikor a pécsi Fidesz-KDNP többség  megszorításokról, díjemelésekről dönt majd. Merthogy bár tudtuk, hogy ez lesz, hogy a pécsieknek kell majd fizetni a hatalmas, sokmilliárdos költségvetési hiány, és az amiatt kényszerűen felvett 12,5 + 3 milliárdos állami/minisztériumi kölcsön miatt.

Ma elfogadhatják, hogy a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programban felépített intézmények egy részén csökkentik a kötelező fenntartási költséget, így hitel fedezetéül is szolgálhatnak, avagy akár értékesíthetik is őket.

Emelik a pécsi buszozás költségeit, a menetjegy például 400, a sofőrnél vett jegy 500 forint lesz augusztus elsejétől, ha megszavazza a fideszes-kereszténydemokrata többség.

Ahogyan a parkolásért is többet kell majd fizetni augusztustól, ha ma az igen gombot nyomják meg a képviselők közül elegen. A legdrágább zónában 400 forint lesz egy óra parkírozás augusztustól, és a másik két zónában is emelnének. Januártól pedig ennek megfelelően a bérletek ára is nőne. Sőt, a legolcsóbb díjzónát eltörölnék, csak kettő lenne jövő évtől.

KategóriákMETÁL