A tulajdonosi struktúraváltozáson átesett Waberer’s új igazgatósági tagjaként üdvözölheti Wáberer Györgyöt, Czéh-Tóth Márkot és Kovács Andrást, írta cikkében a Portfolio.

A cikk a hirdetés után folytatódikA cikk szerint az új tagok megválasztására a társaság április 19-ei közgyűlésén került sor. A Waberer’s Magyarország vezető szállítmányozási szolgáltatója, Európában is meghatározó logisztikai szolgáltató, Európa legnagyobb fuvarozó vállalata, amelynek piaci értékét nagyjából 90 milliárd forintra becsülik, 3550 saját tulajdonú kamionja és 4500 gépjárművezetője van. Az alapító Wáberer György vagyonát a Forbes a legutóbbi gazdagember-listája 96 milliárdosra becsülte, amellyel az 50-es lista 12-ik helyére került.

Az április 19-i közgyűléssel került sor a Portfolio cikke szerint a Waberer’s tulajdonosi struktúra váltásának utolsó lépésére, vagyis az új igazgatóság megválasztására. Az igazgatóság tagjait, Wáberer Györgyöt, Czéh-Tóth Márkot és Kovács Andrást az új nagy tulajdonosok, az Indotek csoport és a High Yield Zrt. jelölték.

Mint az olvasóink előtt ismert lehet, a pécsi Czéh-Tóth Márk az elmúlt időszakban több jelentős új beruházásba is belekezdett Pécsett, elsősorban az szállodaiparban, ő vette meg a Király utca elején található, jelentős felújításra és fejlesztésre szoruló egykori Aranyhajó Fogadót, majd később a Hotel Palatinust is. Mindkettő felújítására kapott támogatást, a Palatinusra a Magyar Turisztikai Ügynökség által vitt Kisfaludy-programból 3,5 milliárd forintot.

KategóriákMETÁL