Azt persze nem tudni, hogy az ellenzéki képviselőkre parlamenti politikai véleménynyilvánításért rekordösszegű, sokmilliós büntetéseket kiszabó Fidesz-alapító házelnök mit is szól ahhoz az ügyhöz, ami a kabinetfőnökéig vezet, és finoman fogalmazva gyomorforgató, ugyanakkor a NER-ben nem példa nélküli. Igaz, most nem hazai és uniós források “átalakulásáról”, hanem elviekben külhoni magyaroknak jutó támogatás felhasználásáról van szó.

A cikk a hirdetés után folytatódik24.hu írta meg azt, hogy jelenleg Veress László, az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak a kabinetfőnöke költözhet be valószínűleg egy olyan budai, II. kerületi villalakásba, aminek vevője egy elméletileg határon túli magyarokat támogató alapítvány. A luxuslakást már most is Kövér kabinetfőnökének rokonai használják a cikk szerint.

A luxusingatlant egy alapítvány vásárolta, amely 322 millió forint adományt kapott külföldről, egy, Kövér Lászlóval jó viszonyban lévő tajvani milliárdostól. Ő elvileg a névlegesen a határon túli magyarokat segítő alapítványnak adta a pénzt. Az már csak a hab a tortán, hogy a luxusingatlan itthon található, és hogy a fideszes alapítvány nem tüntette fel magáról, hogy külföldről támogatott szervezet, miközben a Fidesz ezzel (is) próbálja megbélyegezni a neki nem tetsző civil szervezeteket, amelyek itthoni állami forrásokra nem vagy csak nagyon szűken számíthatnak.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Visontai Kálmán máshonnan is jól ismeri Veress Lászlót, a közvetlen munkatársa a parlamentben. Nos, ő egy Audi A6-ost használha az alapítványi, vélhetően a tajvani pénzből, míg sógornője 1,8 millió forint adományhoz jutott, habár nem tudni arról, hogy bármi köze lenne a határon túli magyarokhoz.

A 164 négyzetméteres II. kerületi lakást a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány két éve 240 millió forintért vásárolta meg. Azt már mi jegyezzük meg, hogy ez legalább nem volt rossz befektetés, vélhetően azóta csak többet ér az ingatlan.

A szóba forgó tajvani milliárdos személyesen Kövér Lászlótól kapott magyar állampolgárságot, hogy aztán Semjén Zsolt kitüntesse, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért.

Az ügy további, nagyon érdekes részletei: ITT olvashatók.

 

Címkék:
KategóriákMETÁL