A Fidesz-közeli Mandiner saját értesüléseire hivatkozva közölte, hogy kik kerülhetnek a modellváltásban érintett egyetemek kuratóriumaiba. Pécsi Tudományegyetem kuratóriumával kapcsolatban ugyanazt a névsort írják, amit a Szabad Pécs írt meg hetekkel korábban (a Mandiner nem hivakozza cikkünket), ugyanakkor egy, a pécsi olvasók számára is szolgálnak újdonsággal: egyetemi kuratóriumi tag lehet Vári Attila. Sőt!

A cikk a hirdetés után folytatódikVári Attila, a Fidesz korábbi, 2019 őszén Péteffy Attilával szemben alulmaradó polgármester-jelöltjével kapcsolatban tegnap közölte azt a pécsi Fidesz, hogy lemond a pécsi városházi képviselőségről, és a helyére egy korábbi, több ciklust megélt, de mésfél éve a választáson a többi fideszeshez hasonlóan egyéniben elbukó, majd listás helyet sem kapó Hári József ülhet be. A Fidesz tegnapi indoklása szerint azért, mert a vízilabda szövetség elnökeként is dolgozó Vári Attila a tókiói olimpiai játékokra koncentrál. Ehhez képest (habár nyilván lesz feladata a szövetségben) egy új, a pécsi városházi képviselői munkánál várhatóan nagyságrendekkel jobban fizető munkával találták meg a Mandiner cikke szerint: ő lehet az egyik tagja, a PTE-hez hasonlóan ugyancsak alapítványi működésűvé váló budapesti Testnevelési Egyetem kuratóriumának.

Akár kuratóriumi elnök is lehet Vári Attila

„A Testnevelési Egyetemen információink szerint egyelőre nem dőlt el, hogy ki kerülhet a kuratórium élére, a testület tagjai azonban már ismertek: Vida József, a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatója, Mocsai Lajos rektor, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Schmidt Ádám jogász, miniszterelnöki tanácsadó lehetnek.”

Sőt, ez alapján még az sem kizárt, hogy Vári Attila akár elnöke is lehet a Testnevelési Egyetem kuratóriumának.

Mindemellett Vári Attilával kapcsolatban, mint azt tegnap megírtuk, van egy másik friss sajtóhír is, mégpedig az, hogy a PSN egyik ügyében ugyan a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a tavaly, adathordozók, merevlemezek eltűnése miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, de Vári utódja, a Pécsi Sport NZrt. vezérigazgatója nemrég pótmagánvádas indítványt terjesztett elő, Vári Attilával szemben, azaz nagyon is lehetséges, hogy a volt pécsi sportcég-vezető és volt pécsi polgármester nem kerülheti el azt, hogy a gyanús és szokatlan körülmények közt kicserélt céges számítógépes adattárolókkal kapcsolatos kérdésekre bíróság előtt kelljen felelnie.

Ugyanaz a névsor

Mint a bevezetésben írtuk, a Pécsi Tudományegyetemről szó szerint azt írják, amit a Szabad Pécs már hetekkel ezelőtt megírt: „a következőképpen alakulhat a névsor: a kuratórium elnökének Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkárt javasolják, a testületbe Mikes Éva Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Pécs korábbi alpolgármestere, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Decsi István, az egyetem kancellárja és Rappai Gábor, az intézmény Közgazdaságtan és Ökonometria Intézetének intézetigazgatója kerülhet”.

Sőt, aztán Stumpf Isván ATV-s nyilaztkozatára hivatkozva megerősítettük, hogy Szili Katalin biztosan tagja lesz a PTE kuratóriumának, hiszem ezt maga a volt alkotmánybíró, a modellváltásban a kormányt képviselő tárgyalópartner mondta el.

Megjegyezzük, hallottunk időközben olyan pletykát is, hogy Decsi István, a PTE kancellárjának, a Fidesz korábbi pécsi alpolgármesterének a helye talán mégsem olyan biztos, ez a poszt, ez a kuratóriumi tagság még változhat is, de a Mandiner is azt az értesülést hallotta, amit mi korábban. Meglátjuk, hamarosan kiderül, az egyetemi modellváltás dátuma elviekben 2021. augusztus 1-je.

KategóriákMETÁL