Úgy volt, hogy néhány futballmúlttal nem, legfeljebb futbaljelennel rendelkező kisebb vidéki város csapata után a jelenleg nem az első osztályban futballozó, de nagy múltú pécsi futballcsapat, a PMFC és a Dunántúl legnagyobb városa, Pécs is “kap” a kormánytól futballstadiont. Aztán a múlt év végén (több más tervezett és ígért fejlesztéssel együtt) a kormány (=Orbán Viktorék) törölte a pécsi stadionépítést a tervezett kormányzati fejlesztések közül. Megkérdeztük Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét, hol tart ez az ügy és van-e még esély a stadionépítésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéterffy Attilát, Pécs polgármesterét kérdezte a Szabad Pécs arról, hogy van-e még esély arra, hogy megépüljön Pécsett a kormány által megígért, majd Orbán Viktorék által lefújt stadionépítés. Arra is rákérdeztünk, érez-e felelősséget azért, hogy ez megtörtént, hiszen a kormány, és például Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő is arra utalt, hogy Pécs vezetése nem volt kellően közreműködő. Fontos megjegyzés, hogy annak idején több nagy jelentős és ígért fejlesztést is töröltek Orbánék, vélhetően azért, mert nem látták biztosítottnak a szükséges forrás előteremtését. Ráadásul lapunk úgy tudta és ezt korábban is írtuk, hogy a pécsi városvezetés kifejezetten támogatta, hogy Pécsett is legyen új stadion, és meg is adtak minden segítséget.

Érdekesség, hogy más ügyekben, sikeres, megvalósult ügyekben a pécsi fideszes politikusok is dicsérték az új városvezetés kormánnyal, kormányzati szervekkel való közreműködését.

Magyarország előre megy, nem hátra: Dunántúl legnagyobb városa mégsem kap futballstadiont

A pécsi polgármester válasza szerint Pécs vezetése nemhogy akadályozta volna a stadionépítést, hanem minden szükséges kérdésre megadta a választ és együttműködött. Azzal kapcsolatban volt kérdés, és ezt is tisztázni is akarták és akarják is még, hogy a tervezett futballstadion leendő területére igényt tart-e a kormány a stadionépítés miatt és milyen feltételekkel szeretnék azt használni, a Pécs nyugati határában elterülő Bolgárkert nevű terület RÉSZBEN pécsi önkormányzati tulajdonban van. 

A Fidesz azt is kommunikálta, hogy Mellár Tamás akciója miatt fújták le a stadionépítést, aki azt mondta, hogy fontosabb fejlesztésekre lenne szükség, és kiderült azt követően, hogy a pécsiek nem akarnak stadion, olyan helyre pedig a kormány nem épít stadiont, ahol az emberek nem akarnak. Ebből nyilván annyi az igaz, hogy Mellár Tamás valóban indított egy akciót, és valóban vannak, akik nem akarnak Pécsett futballstadiont.

Péterffy Attilát arról is megkérdeztük, hogy amennyiben a kormányt leváltják a választók április 3-án, akkor a pécsi stadion ügye napirenden lehet-e még a jövőben.

A videofelvétel korábban, kb. két és fél hete készült, a napokban azonban frissítettük az elhangzott információkat, a kormányt (illetékes szervet) azóta megkereste levélben a pécsi városvezetés, hogy egyeztessenek a projektről és a lehetséges területről. Amit hajlandóak akár ingyen is biztosítani a kormány számára, de fontos, hogy ne egy már másutt felépített stadion mását kapja meg Pécs a már 20 milliárdosra becsült fejlesztésben, illetve hogy ha tényleg lesz stadionépítés, akkor a fenntarthatóságot elsődleges szempontként kezeljék.

KategóriákMETÁL