Sajtóközleményt küldött lapunknak (is) a korábbi, felújítás alatt álló Aranyajó Fogadó, leendú új nevén a Hotel Nick tulajdonosa, Czéh-Tóth Márk a pünkösd vasárnap történtekkel kapcsolatban, amikor a többszintes homlokzati állványuk a Király utcára és a szemben lévő házra és étterem teraszára dőlt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA sajtóközleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. A Szabad Pécs ebben a cikkben írt az esetről, majd tegnap este egy újabb cikkben mutattuk meg a Replay étterem kamerafelvételét. Ezt a videót:

A tulajdonos a közleményben egyebek mellett azt írta, hogy a vonatkozó jogszabályoknak, szabványoknak és szakmai előírásoknak megfelelő kivitelezés biztosítása számukra építtetőként alapvető elvárás minden, a kivitelezésben közreműködő szerződéses partnerük felé. Valamint azt is hozzátette, hogy kisgyermekes szülőként megdöbbenéssel és szorongással tölti el, hogy a sétálóutcában, ahol naponta emberek százai, akár ezrei korzóznak, ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Még leírni is félelmetes, hogy a puszta szerencse – illetve két ember lélekjelenléte – kellett ahhoz, hogy a balesetben végül senki nem sérült meg.

A sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Czéh-Tóth Márk, az építtető Hotel Nick Kft. képviselőjének sajtóközleménye a Király u. 3. szám alatti építési helyszínen múlt vasárnap (05.23.) történt baleset kapcsán.

Először is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy őszinte együttérzésemet fejezzem ki mindazok felé, akikben a történtek – teljes joggal – félelmet vagy megbotránkozást keltettek.

A szerződött partnereink kivitelezésében bő egy éve zajló műemléki-rekonstrukció beruházójaként a kezdetek óta folyamatosan nem várt műszaki kihívásokkal szembesülünk. Egy közterületi állványzat biztonságos, az időjárás várható viszontagságait is tűrő rögzítése azonban nem kihívás, hanem olyan evidencia kell legyen, amelyhez kétség nem férhet.

A vonatkozó jogszabályoknak, szabványoknak és szakmai előírásoknak megfelelő kivitelezés biztosítása számunkra építtetőként alapvető elvárás minden, a kivitelezésben közreműködő szerződéses partnerünk felé.

Kisgyermekes szülőként megdöbbenéssel és szorongással tölt el, hogy a sétálóutcában, ahol naponta emberek százai, akár ezrei korzóznak, ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Még leírni is félelmetes, hogy a puszta szerencse – illetve két ember lélekjelenléte – kellett ahhoz, hogy a balesetben végül senki nem sérült meg.

Ezúton is még egyszer köszönöm a hatóságok (Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Rendőrség) gyors reagálását és a műszaki mentés során nyújtott szakszerű közreműködését.

Elnézést kérek a környező vendéglátóhelyek és egyéb szolgáltatók működésében okozott esetleges fennakadásért, kiesett forgalomért. Ezúton is tájékoztatom azon harmadik feleket, akiket a baleset kapcsán bármiféle anyagi kár ért, hogy ezekért a Hotel Nick Kft. építtetőként teljeskörű felelősséget vállal.

A hivatalos hatósági vizsgálat mellett külön belső vizsgálatot is elrendeltünk annak megállapítása érdekében, hogy a balesetet gondatlan emberi mulasztás vagy előre nem látható külső körülmény (vis maior) okozta-e. Ezzel párhuzamosan – az építkezés mielőbbi befejezése érdekében – egy másik szerződéses partnert bíztunk meg egy új állványzat felállításával és a szabványnál szigorúbb rögzítésével.

Biztosítom a lakosságot afelől, hogy építtetőként fokozott figyelemmel és személyes jelenléttel mindent megteszünk a beruházás mielőbbi balesetmentes befejezése érdekében.

Tisztelettel, 

dr. Czéh-Tóth Márk ügyvezető

Hotel Nick Kft.

Pécs, 2021. május 25.”

Címkék:
KategóriákMETÁL