Megvan az időpontja a Made in Pécs Fesztiválnak, ami országosan is az év első nagy fesztiválja, könnyűzenei eseménye. Egy igazán különleges helyi kezdeményezés. Olyan fesztivál, amelyhez hasonlót egyelőre sehol másutt nem tartanak. Idén – természetesen – nem tudták megtartani a szokott időpontban. Úgy tűnik azonban, hogy nyár közepén mégiscsak megrendezik.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegvan a már jó ideje az év egyik legjobban várt pécsi eseményének, a Made in Pécs Fesztiválnak az új, a covid-járvány miatt elhalasztott időpontja. A hagyományosan január elején tartandó fesztivált a szervezők nyáron, július 17-ére időzítették.

Mint bizonyára sokan tudják, ez az a fesztivál, ahol pécsi zenekarok és egyéni előadók vagy alkalmi helyi formációk lépnek fel és adnak minikoncertet a városban, egyetlen napon, tulajdonképpen majdnem 24 órán keresztül a város néhány koncerthelyén vagy kocsmájában.

Amatőrök, kezdők és már befutott, jól ismert pécsi zenekarok egyaránt fellépnek, amely egyrészt az erejét és különlegességét növeli, másrészt a “profik” alázatosságát is mutatja. A koncertek ingyenesen látogathatók és néhány éve már egy-egy külföldi abban az évben adott, kiemelt város néhány zenekarát is meghívják.

A covid miattt lefújt januári időpont után azonban most a Made in Pécs Fesztivál „nyári kiadását” rendezik meg, mint írják a szervezők a fesztivál Facebook-eseményének leírásánál. Azt is megjegyzik, hogy rekordszámú pécsi produkció nevezett az idei mustrára, így a fesztivált már 7 helyszínen tartják, ezek a következők: Pécsi Est, Trafik, Made in Pécs Café, Nappali, Ti-ti-tá, Szabadkikötő, Sárkány Barlang.

A fesztivál plakátja – Fotó forrása: Made in Pécs Café Facebook-oldala

KategóriákJAZZ