Sőt, még csak azt sem mondjuk, hogy kutyásoknak és bringásoknak van jó hírünk a Tüke Busz kapcsán. Merthogy az azért mindenkinek jó hír, hogy úgy tűnik két, régóta halogatott vagy követelt ügyben is előrelépés jöhet a Tükénél.

A cikk a hirdetés után folytatódikAkár már a nyár elején bevezethet két olyan új szolgáltatást és lehetőséget a pécsi Tüke Busz, amelyre már régóta várnak sokan Pécsett, értesült a hírről egyelőre nem hivatalos, de megbízható, biztosnak tartott forrásból a Szabad Pécs. 

Az egyiknek a rendszeresen buszozó, bérletes kutyatulajdonosok fognak nagyon örülni, mert lapunk értesülése szerint a Tüke Busznál elhatározták, hogy bevezetik a kutyabérletet – és ezt kutyatulajdonosok régóta szerették volna már elérni Pécsett.

Úgy tudjuk, a változtatás akár már a nyár elejétől meglehet, de az biztos, hogy próbálnak megfelelni a jelenlegi kormányzati-jogi szabályozásnak, amely az új tarifák és díjemelés tilalmára vonatkozik a pandémia miatt.

A Szabad Pécs értesülése szerint a kutyabérlet olcsóbb lesz mint a diákbérlet, annak nagyjából ¾-ébe fog kerülni – a havi tanulóbérlet jelenleg 3900 forint Pécsett – magyarán nagyjából havi 3000 forint körüli összeg lehet majd.

Értesülésünk szerint nem ez lesz az egyetlen változás, amit bevezetnek vagy bevezethetnek a Tükénél, és amelynek valószínűleg nagyon sokan fognak örülni, illetve aminek igénye korábban már, jó ideje felmerült. Úgy tudjuk, hogy a Tüke tervezi azt, hogy a Mecsekre induló járatainak egy részén biztosít kerékpárszállítási lehetőséget is. Értesülésünk szerint akár ezt az új szolgáltatást is viszonylag hamar, akár már a nyár elején bevezethetik. Azt hallottuk, hogy egyes, rendszerint a Mecsek-oldalon közlekedő szólóbuszokban – vélhetően nem a buszok külső részén, hanem bent, az utastérben, néhány ülőhely rovására – kialakítanak kerékpárok biztonságos szállítását lehetővé tévő kerékpártartókat, így oldják meg a szállítási lehetőséget. Információink szerint a kerékpárszállításnak a díja egy menetjegy megváltása lesz.

KategóriákMETÁL