Rövid közleménnyel köszönt el a pécsiektől a múlt keddi pécsi közgyűlésen leváltott Bognár Szilvia, Pécs volt alpolgármestere, akinek helyére a DK Zag Gábort jelölte, aki múlt szerdától lett Pécs új alpolgármestere.

A cikk a hirdetés után folytatódikBognár Szilvia egyelőre néhány sorban köszönt el a pécsiektől, arra utalva, hogy amiatt kellett neki távoznia az alpolgármesteri székből, mert kiállt az elvei, az emberi és szakmai meggyőződése mellett.

„Kedves Pécsiek! Megtiszteltetés volt számomra alpolgármesterként szolgálni Önöket. Kiálltam és mindig is ki fogok állni demokratikus és szakmai meggyőződésem mellett még annak árán is, hogy ez nem mindig találkozik a városvezetés és a közgyűlési többség akaratával. Még annak árán is, hogy most leváltottak. Minden lépésemet a tisztesség, az együttműködés és a pécsiek iránti elkötelezettség irányította eddig is, és ezután is. Ezekből a számomra nagyon fontos elvekből engedni nem tudok és nem is akarok. Önkormányzati képviselőként továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek Pécs város fejlődéséért, egyéni körzetemért. Tisztelettel és barátsággal: Bognár Szilvia”

A leváltás pillanatait, az alpolgármesteri tisztségről történő szavazás eredményének ismertetését élőben közvetítettük:

Ez pedig nem sokkal korábbról, a DK, Bognár Szilvia leváltását célzó előterjesztésének vitájában, még alpolgármesterként elmondott beszéde.

A Szabad Pécs egy összefoglaló, külön közölt cikkben fog foglalkozni az alpolgármester leváltásával, annak lehetséges hátterével. A mostani cikkünk bevezetőjében linkelt múlt keddi, közgyűlési tudósításunkban már összefoglaltuk azokat az ügyeket, amelyek konfliktust jelentettek Bognár Szilvia és a városvezetés többi tagja közt. Azóta azt, a sokak szerint a történtekhez, a háttérben zajló politikai játszmákhoz tartozó hírt is megírtuk, hogy az MSZP visszavonta a Baranya 2-es számú választókerületben a jelölti támogatását Szakács Lászlótól, majd a DK bejelentette, hogy ők indítják az előválasztáson Szakács Lászlót, illetve a sokáig Bognár Szilviával együtt szavazó Zag Gábor is visszalépett. Miután Bognár Szilvia több ügyben is, amikor a várost vezető képviselők többségével szemben szavazott, a Momentummal együtt tette, azt is jó tudni, hogy a Baranya 2-ben a momentumos jelölt visszalépett Szakács László javára, ugyanakkor az sem kizárt, hogy a DK jelöltje, Auth István vissza fog lépni a Baranya 1-ben a momentumos Nemes Balázs javára, aki Mellár Tamással meccsel majd az előválasztáson.

A levéltásnak azonban sokak szerint annak a tervezett új koalíciós szerződéshez lehet igazából köze, amely a korábbinál szorosabb és együttműködőbb közgyűlési munkát irányozna elő a városvezető pártok és szervezetek képviselői számára, és egységes szabályokat és büntetéseket fogalmazna meg a kiszavazásnál, a távolmaradásnál. Azt sem tartják többen kizártnak, hogy létrejönne egy nagy városvezető koalíció, amelynek frakcióvezetői státuszának Kunszt Márta (DK) lehet a várományosa, akinek oroszlánrésze volt az új koalíciós szerződés kidolgozásában, illetve Bognár Szilvia leváltásában is.

KategóriákMETÁL