K20 KIRAKAT címmel vállalkozásösztönző pályázatot hirdet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs önkormányzata, közölte kedden délelőtt a pécsi önkormányzat. A sajtóközlemlény szeriunt a sikeres pályázó egy belvárosi üzlethelyiségben, központi helyen, 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását. Pályázni június 1. és 30. között lehet, a pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. Az új üzlet augusztus 2-án nyithat.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy pályázó lesz tehát, egyetlen ingatlant hirdetnek meg erre a célra, de a 4 hónap után ismét beköltözhet majd egy sikeres pályázó, a cél pedig az, hogy a jó ötleteket benyújtó vállalkozások ezzel a segítséggel és a megszerzett tapasztalatokkal a későbbiekben máshol nyissanak majd üzletet, lehetőleg pécsi önkormányzati vagy vagyonhasznosítós ingatlanban.

A sajtóközlemény úgy fogalmaz, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs önkormányzata nyílt pályázatot hirdet a lakosság részére K20 Kirakat címmel. A pályázat célja, hogy ösztönözze a pécsi kisvállalkozások üzletnyitását, támogassa azokat, akik egyedi és előremutató koncepció mentén dolgoznak, érdekes lehet számukra egy kiváló helyen lévő, belvárosi üzlet, de még nem merték vagy nem tudták megmutatni magukat.

A cél, hogy friss ötletek kerüljenek a „kirakatba”, ezért előnyben részesülnek az innovatív és környezetbarát, fenntartható megoldások.

A sikeres pályázó 4 hónapos tesztüzem formájában tesztelheti vállalkozási ötletét, termékét, szolgáltatását. A projekt további célja, hogy az időről időre kirakatba kerülő újabb és újabb helyi vállalkozások új célközönséget, változatosságot és pezsgő életet hozzanak a belvárosba, színesítsék a Király utca kínálatát. 

A koncepció

Hasonló vállalkozásösztönző programok világszerte több városban működnek már sikeresen. A PVh Zrt. Pécs belvárosában, a Király utcában található ingatlanját határozott idejű szerződéssel, rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében adja ki olyan vállalkozásoknak, akik szeretnék tesztelni termékeiket, koncepciójukat, szolgáltatásaikat, a belvárost, mint potenciális helyszínt üzletüknek, és a benyújtott pályázatuk alapján kiválasztják őket.

A pályázat során kiválasztott nyertes bérlő jelentős marketingkommunikációs támogatást is kap.

A belvárosi üzlet maximum 4 hónapig bérelhető havi nettó 40 000 forint/hó összegért, ezután új sikeres pályázó költözhet az üzletbe azonos feltételekkel.

Az a bérlő, aki úgy dönt a tesztüzem után, hogy boltot szeretne nyitni egy másik ingatlanban, a bérleti díjból lépcsőzetes kedvezményt kap, amennyiben a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. kiadó üzletei közül választ.

A név – K20 KIRAKAT

A K20 az üzlet címére, a Király utca 20. szám alatti ingatlanra utal, a KIRAKAT pedig kettős értelemmel is bír. Egyrészt az üzlethez nagy kirakat jár, üvegajtaja pedig további lehetőséget kínál arra, hogy a nyertes pályázó megmutassa, azaz a kirakatba tegye magát. A pályázat célja is ez. Megmutatni, a figyelem középpontjába helyezni a legérdekesebb vállalkozókat a szó fizikai és átvitt értelmében is.

Aki nem tudná, a Király utca 20. alatt működött korábban a pécsio Herendi bolt (majd egy ideig a Ledina Kerámiának is itt működött más értelemben kirakatüzletnek nevezhető boltja). A Király utcában a déli oldal a páros, azaz a Nemzeti Színház oldala, a 20-as szám pedig Kazinczy utcához közelé eső, az egykori BÁV-üzlet melletti ingatlan.

Ki pályázhat?

A 33 m2-es földszinti vendégtérrel, utcafronti bejárattal, nagy kirakattal, az alalagsori szinten plusz 28 m2-es térrel rendelkező üzlethelyiségre bárki pályázhat, aki:

  • rendelkezik kis- vagy középvállalkozói formával (EV, Kft., Bt., őstermelő, kistermelő), lehet közösség is (egyesület) és rendelkezik 1 hónapnál régebbi alapító okirattal
  • Pécsre bejelentett székhellyel vagy telephellyel rendelkezik
  • nincs köztartozása 
  • nincs helyi adótartozása
  • vállalja a 4 hónapig tartó nyitvatartást
  • vállalja, hogy legalább két eseményt szervez a 4 hónap alatt (melyből az első a megnyitó esemény)
  • kitölti a k20kirakatpecs.hu oldalon található online jelentkezési lapot
  • vállalja, hogy a közműveket saját nevére veszi a szerződés időtartama alatt
  • vállalja, hogy a 4 hónap letelte után az üzlethelyiséget az eredeti állapotban adja át

A pályázás helye és menete

Pályázni a k20kirakatpecs.hu weboldalon lehet 2021. június 1. és június 30. között. A pályázat határideje: 2021.június 30. 24:00 óra, a k20kirakatpecs.huoldalon található elektronikus adatlap kitöltésével és a mellékletek feltöltésével. Csak és kizárólag az itt feltöltött és a határidőig beérkezett elektronikus pályázatokat tudják elfogadni.

A program 4 havonta újra pályázható a visszavonásig. A pályázat időpontjait a k20kirakatpecs.hu oldalon teszik közzé.

A zsűri

A nyertest egy szakmai zsűri választja ki. Annak érdekében, hogy a kiválasztás során minél szélesebb szakmai szempontrendszer érvényesüljön, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a pécsi önkormányzat szakmai képviselői mellett a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egy-egy szakemberét, valamint egy sikeres vállalkozást vezető, gyakorló kreatív szakembert kértek fel ítésznek.

A nyertes pályázót a szervezők július 16-án hirdetik ki, az üzlethelyiség augusztus 2-án nyithatja meg kapuit a nagyközönség számára.

A pályázat részletei a k20kirakatpecs.hu weboldalon érhetők el.

KategóriákPOP