Az már eldőlt korábban, hogy Mellár Tamás nem függetlenként indul 2022-ben, ha ő nyeri az előválasztást, mint három éve, hanem a Párbeszéd jelöltjeként és hogy élvezi az MSZP támogatását is, azt pedig sejteni lehetett, hogy az MSZP be fog állni a másik körzezben, a Szakács László mögül való kihátrálás után az LMP-s Keresztes László Lóránt mögé. Most be is jelentették, hogy az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közösen támogatja mindkettejüket Baranyában.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhogyan még 21 további jelöltet az országban – amint azt ma bejelentette a három párt választási szövetsége kedden.

Mint írták, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd közösen támogat 23 jelöltet az előválasztáson. Köztük Baranyában két személyt is, a két, Pécset is érintő körzetben, azaz Baranya 1-ben, Mellár Tamást és Baranya 2-ben Keresztes László Lórántot.

„Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd célja, hogy szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot hozzon létre. Ennek eléréséhez arra van szükség, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, akiknek velünk együtt ez a célja. Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd éppen ezért állított közös miniszterelnök-jelöltet Karácsony Gergely személyében és ezért döntött úgy, hogy közös jelölteket is indít az előválasztáson” – közöklték.

A három párt meggyőződése, hogy a következő jelöltek az előválasztást követően az országgyűlési választáson sikeres kihívói lesznek a Fidesznek: 

Bács-Kiskun 02 – Király József
Baranya 01 – Mellár Tamás
Borsod-Abaúj-Zemplén 02 – Varga László
Budapest 04 – Tordai Bence
Budapest 07 – Hiszékeny Dezső
Budapest 09 – Burány Sándor
Budapest 10 – Szabó Tímea
Budapest 15 – Kunhalmi Ágnes
Budapest 16 – Hiller István
Budapest 17 – Komjáthi Imre
Csongrád-Csanád 01 – Szabó Sándor
Fejér 01 – Márton Roland
Jász-Nagykun-Szolnok 02 – Kertész Ottó
Komárom-Esztergom 01 – Gurmai Zita
Pest 05 – Dorosz Dávid
Pest 10 – Gér Mihály
Tolna 01 – Harangozó Tamás
Bács-Kiskun 04 – Kis-Szeniczey Kálmán
Budapest 01 – Csárdi Antal
Baranya 02 – Keresztes László Lóránt
Pest 06 – Hohn Krisztina
Pest 09 – Schmuck Erzsébet
Vas 01 – Ungár Péter

KategóriákMETÁL