Pál Márton és Hanol Ádám a Család az család-kampány elindítói és arcai, emberi jogi aktivisták, akik rendszeresen megszólalnak az őket érintő emberi jogi ügyekben a hivatalos és a közösségi médiában. Azt azonban talán még Pécsett sem tudják sokan, hogy Pál Márton Pécsett nőtt fel, Pálné Kovács Ilona akadémikus és Pál Zoltán szobrászművész gyermeke. Akik ma megindító és reményt keltő levelet és ajándékot kaptak.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy kilincsre akasztott ajándék várta otthon ma délután Pál Zoltán pécsi szobrászművészt. Egy frissen sült kenyér mellé egy nagyon szép, megindító és reményt keltő levelet írt valaki, kézzel, jelzésértékű aláírással, kifejezetten szép kézírással.

A levelet az alábbiakban közöljük, olvasható, kinagyítható fotón, a lényege, hogy a levélíró megköszöni, hogy olyan fiút neveltek fel – Pál Mártont – aki kiáll magáért és másokért.

Ez az ajándék és gesztus egy ismeretlentől erőt adhat akkor, amikor a kormánypártok egy olyan törvényt szavaznak meg egy ellenzéki párt támogatásával, amely összemossa a homoszexualitást a pedofíliával, illetve minimum alkalmas arra, hogy összemossa. És különösen erőt adhat egy olyan napon, amikor Áder János nem áll a sarkára, nem dobja vissza a parlamentnek a törvénymódosítást, hanem aláírja, ahogyan mostanság az összes olyan jogszabálymódosítást, amely erős hazai és nemzetközi kritikákat kapott, és amelyek kapcsán rendre felmerült, hogy talán Áder János köztársasági elnökként jelzésértékű lépést tesz.

Erre utalt Pál Márton is, aki a saját közösségi oldalán is megosztotta ezt a történetet.

„Ma Áder János aláírta azt a törvényt, ami azt gondolom, hogy nem kis felháborodást keltett határon innen és túl is. Mindezt azon a napon, amikor a magyar-német meccs van az Allianz Arénában Münchenben.Ezt a levelet valaki pont ma hagyta ott a szüleim háza elôtt egy frissen sült cipóval együtt.❤️ Tisztelt köztársasági elnök úr! Legyen ez a mementója annak, hogy mi is az igazi Magyarország és mi nem az” – írta Facebook-oldalán Pál Márton.

A Szabad Pécs ott volt a múlt hét elején, a törvénymódosítás megszavazását megelőző este a Parlamentnél, a budapesti Kossuth Lajos téren, a mintegy tízezer demonstrálót megmozgató tüntetésen, ahonnan többször élőben is bejelentkeztünk.

Pál Márton beszéde az akkor még csak tervezett homofób pedofilellenes törvénymódosítás elleni tüntetésről:

Disclaimer: A tüntetésre Pál Zoltán társaságában utazott fel e sorok írója, aki barátjának tudja a szobrászművészt.

Visszafelé, az autóban kérdeztem meg arról Pál Zoltánt, hogy mit gondol a tüntetésen történtekről, mit érzett. Azt. mondta, hogy felemelő volt látni, hogy milyen sokan voltak, hogy milyen sok fiatal volt, akik egy jó része támogatóként érkezett, ami megmutatja ennek a rendezvénynek az erejét és amúgy is látja, hogy a kormánynak van egy politikai célja és egy politikai kommunikációja, de a társadalom egy nagy része elfogadó és még elfogadóbb mint korábban. A fia pedig nagyon helyesen nem a fiaként, hanem apaként viselkedik, hiszen most már elsősorban az új családja tagja és apa, és kiáll azért, hogy nekik is és más szivárványcsaládoknak is olyan életük lehessen, mint másoknak és a gyermekük egy jobb és elfogadóbb társadalomban nőhessen fel. Nagyon helyesen, mert ez az apák dolga, fogalmazott Pál Zoltán.

Pál Márton és Hanol Ádám arra a kérdésre is válaszoltak, hogy tartanak-e attól, hogy elvehetik a magyar szivárványcsaládoktól a már örökbefogadott gyermekeket.

KategóriákMETÁL